Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Podrezala vlastnú dcéru, dostala 15 rokov

Svetlana G. Zobraziť galériu (7)
Svetlana G. (Zdroj: SITA)

NITRA - Matka, ktorá sa začiatkom roka pokúsila dobodať svoju sedemročnú dcéru, by mala ísť na 15 rokov do väzenia. Rozhodol o tom dnes okresný súd v Nitre. Prokuratúra sa voči verdiktu odvolala. Pôvodne žiadala pre ženu doživotie.

Malé dievčatko prišlo pri útoku nožom v polovici februára takmer o život. Dvadsaťšesťročná žena z Babindolu pri Nitre podľa súdu úkladnú vraždu plánovala. Nožom dcéru viackrát porezala na krku, ale aj na iných miestach na tele. Sama si pritom spôsobila na krku dve menšie rezné rany. Doráňané dievča našiel jej otec. Zo zranení sa potom liečila dva mesiace.

Za pokus o úkladnú vraždu svojej dcéry hrozil matke trest 25 rokov väzenia alebo doživotie. Súd mimoriadne zníženie trestu odôvodnil okrem iného tým, že sa žena priznala. Podľa predsedkyne senátu sa prihliadlo aj na to, že obžalovaná sa o vraždu pokúsila pre ťažké rodinné pomery. "Znížený trest je dostačujúci, čo sa týka ochrany spoločnosti," poznamenala sudkyňa.

Dcéra žije so svojím otcom a jeho druhou manželkou. Otec po skončení súdu novinárom povedal, že s rozsudkom nie je spokojný, obhajca obžalovanej rozsudok nekomentoval.

Tento rok v apríli vzbudil rozruch aj prípad inej matky, ktorá odhodila svoje novorodené dieťa do kontajnera na smeti. Polícia ju obvinila z pokusu o vraždu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu