Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Nešťastní rodičia nezvestnej Janky: Kde máme dcéru?

Dráma na chodbe súdu. Nešťastný otec Janky sa stretol so Štefanom Brotvanom. Chce vedieť, kde je jeho dcéra. Zobraziť galériu (3)
Dráma na chodbe súdu. Nešťastný otec Janky sa stretol so Štefanom Brotvanom. Chce vedieť, kde je jeho dcéra.

POPRAD - Trápenie a bolesť! Rodičia Jany Gvuščovej (23) veria, že Štefana Brotvana (26), obvineného z vraždy ich dcéry, trest neminie.

Mladík sa totiž najprv k vražde bývalej priateľky priznal, neskôr to však odvolal. Dievčina je nezvestná od septembra 2003 a jej telo polícia doteraz nenašla.

Na súd prišiel obvinený Š. Brotvan na poslednú chvíľu. Po polhodine verejného zasadnutia, na ktorom sudkyňa rozhodla o termíne hlavného pojednávania, utekal so sklonenou hlavou.

„Otvor ústa a povedz, kde máme dcéru. Máš čisté svedomie?“ pýtali sa Janini rodičia. Š. Brotvan im však nepovedal ani slovo a hľadel do zeme. „Konečne sme sa dočkali,“ povedala matka dievčiny. Ešte v máji totiž sudkyňa popradského súdu odmietla obžalobu Brotvana preto, lebo dôkazy nestačili na to, aby si sadol na lavicu obžalovaných. Krajský súd v Prešove však mal iný názor a nariadil popradskému súdu konať.

Čo sa vlastne stalo? V septembri 2003 sa Jana nevrátila domov z diskotéky. Brotvan tvrdil, že bol v ten večer doma, čo dosvedčila aj jeho mama. O tri roky neskôr sa podrobil vyšetreniu na detektore lži. Pritom sa ukázalo, že nehovoril pravdu o zmiznutí svojej expriateľky Jany. Potom sa vyšetrovateľovi priznal, že ju zaškrtil a zakopal v poli. Ukázal aj miesto, kde mal telo skryť. No polícia ho nenašla. Štefan aj tak skončil vo väzbe. Svoje priznanie však neskôr odvolal a keď sa na jeseň 2006 skončilo vyšetrovanie prípadu, dostal sa na slobodu.

Janu ani jej rodičia nedali vyhlásiť za mŕtvu. „Polícia po dievčine stále pátra ako po nezvestnej, aj keď sa prípadom jej vraždy už zaoberá súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu