Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Súrodenci Pollákovci: Čakajú na svoj ortieľ

Táňa (11), Viktória (7), Martin (9), Viktor (14) a Mária (13) stále žijú v neistote, nevedia, či napokon skončia v domove, alebo sa podarí pre nich nájsť pestúnov. Zobraziť galériu (5)
Táňa (11), Viktória (7), Martin (9), Viktor (14) a Mária (13) stále žijú v neistote, nevedia, či napokon skončia v domove, alebo sa podarí pre nich nájsť pestúnov.

PLEŠIVEC - Stále nevedia, čo s nimi bude! Po tom, čo ministerka práce, rodiny a sociálnych vecí rozhodla, že päť detí vdovca Viktora Polláka nemuselo nastúpiť v pondelok do detského domova, súrodenci si užívajú posledné dni doma. Do špeciálneho diagnostického zariadenia majú nastúpiť od 5. februára, keď ich otec odchádza do väzenia odpykať si svoj trest. Či sa podarí pre deti nájsť vhodnú pestúnsku starostlivosť, ukážu najbližšie týždne.

Žijú v neistote a nevedia, čo s nimi bude nasledujúcu hodinu. Päť súrodencov z Plešivca sa síce v pondelok potešilo, že na priamy zásah ministerky Viery Tomanovej nemusia ísť do detského domova, no ich dramatický príbeh, ktorý sleduje celé Slovensko, sa mení doslova z hodiny na hodinu. Len včera sa ozval sudca rožňavského okresného súdu A. Koreň, ktorý tvrdil, že ministerka zmarila jeho rozhodnutie poslať deti do detského domova a chcel podniknúť právne kroky k náprave. Pre deti by to znamenalo tú najhoršiu správu.

Už o pár hodín však bolo zasa všetko inak. Po telefonickom rozhovore s ministerkou uviedol, že zatiaľ žiadne právne kroky nepodnikne a počká si na oficiálne zdôvodnenie zo strany ministerstva. Ministerka trvá na tom, že konala v medziach zákona. Podľa jej slov deti budú do konca budúceho týždňa doma pod dohľadom odborníkov. „Potom pôjdu do špecializovaného diagnostického zariadenia a do troch mesiacov pre ne nájdem to najlepšie riešenie,“ uviedla pre Nový Čas.

„Deti tú neistotu znášajú veľmi ťažko! Len v nedeľu si vydýchli, plakali od radosti, že nemusia ísť do domova. A teraz sa boja, že tam predsa len môžu skončiť!“ povedal smutne otec, za ktorého prehrešky z minulosti majú teraz Viktor (14), Mária (13), Táňa (11), Martin (9) a Viktória (7) pykať. „Máme pokyn hľadať iné riešenie, ako umiestniť deti v detskom domove. Pre krátkosť času sa nám však zatiaľ pre ne pestúnsku starostlivosť nepodarilo zabezpečiť,“ uviedla riaditeľka úradu Margita Petrová.

Až 44 mesiacov?


Plešivčan V. Pollák nepôjde do väzenia len na medializovaných 18 mesiacov za podvod, ale k trestu sa mu pripočíta aj ďalších 6 mesiacov za marenie úradného rozhodnutia. Keďže týchto prešľapov sa dopustil v rámci skúšobnej lehoty po vynesení rozsudku za sexuálne zneužívanie, súd mu pravdepodobne priloží ešte 20 mesiacov...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu