Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Prišiel o televízor, slobodu i päť detí!

Viktor Pollák (32) s najmladšiu dcérkou Viktóriou (3).
Viktor Pollák (32) s najmladšiu dcérkou Viktóriou (3).

PLEŠIVEC - Viktora Polláka (32) z Plešivca pri Rožňave čaká tvrdý trest. Ovdovený otec piatich maloletých detí si vlani kúpil na splátky televízor za 10-tisíc korún. Nesplácal ich však a za tento podvod mu súd nadelil 18 mesiacov nepodmienečne. Do basy má nastúpiť už dnes a jeho deti vo veku od 6 až do 13 rokov skončia v detskom domove!

Plešivčan vlani v lete za televízor zaplatil akontáciu 2 700 korún, no ďalšie splátky už finančne neuniesol. „Nemohol som už ďalej pracovať, lebo zo sociálneho úradu ma tlačili k tomu, aby som sa staral o deti. Televízor som po výzve splátkovej spoločnosti napokon vrátil a po 4 mesiacoch uhradil aj 5 100 korún za jeho neoprávnené používanie,“ vraví V. Pollák, ktorý musí s deťmi vyžiť z vdovského a sirotského dôchodku a rodinných prídavkov, teda z 13 400 korún. Až 6 000 však platí za byt a ďalšie dve tisícky za obedy v škole. Medzitým už však súd v Rožňave Polláka uznal vinným z podvodu a rozsudok je právoplatný.

„Nikto nebral do úvahy, že mám epileptické záchvaty, a že po smrti manželky sa sám starám o päť detí,“ dodáva smutný Pollák, ktorého najstarší 13-ročný syn sa s odlúčenosťou od otca nevie zmieriť. Nedávno utiekol z domu a pokúsil sa dokonca o samovraždu! Pollák už o milosť požiadal i prezidenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu