Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Stovky ľudí sa rozlúčili s hercom Petrom Haničincom

Petr Haničinec Zobraziť galériu (5)
Petr Haničinec (Zdroj: ČTK)

BRATRONICE - Stovky ľudí sa dnes v Bratroniciach prišli rozlúčiť s hercom Petrom Haničincom, ktorý zomrel 7. novembra. Kostol Všetkých svätých zaplnili smútoční hostia, obyvatelia obce aj veľa Haničincových hereckých kolegov a priateľov.

Tí sa s obľúbeným hercom rozlúčili spevom a recitáciou. Rakvu vynášanú z kostola prítomní odprevadili potleskom. "Som kňazom už 21 rokov, ale toľko kvetov svedčiacich o obľúbenosti človeka, s ktorým sa lúčime, som ešte nevidel," povedal kňaz Ján Petrovič.

Veľké dojatie vyvolal záznam Haničincovho hlasu a spevu. Na 30 spoločne strávených rokov vo Vinohradskom divadle zaspomínal Radek Brzobohatý. "Je mi strašne smutno, ale na Petra budem vždy spomínať len veselo, prežili sme spolu nádherné chvíle," povedal Brzobohatý.

Kým Eva Pilarová, Wabi Daněk, Jan Vyčítal či Ladislav Kerndl namiesto prejavu zosnulému zaspievali, pesničkár Josef Fousek zarecitoval jeho obľúbenú báseň.

Medzi prítomnými boli napríklad herci Tomáš Töpfer, Jaroslav Satoranský a Gabriela Vránová a speváci Václav Neckář, Josef Zíma a priateľ rodiny Karel Vágner, ktorý sa ujal organizácie obradu.

Niektorí Haničincovi bývalí kolegovia sa na obrade nezúčastnili kvôli jeho údajnej angažovanosti v prospech komunistického režimu pred rokom 1989. Podľa Brzobohatého však Haničinec nikdy nikomu neublížil a neuškodil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu