Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Petr Haničinec: Zomrel úplne chudobný

Petr Haničinec podľahol zákernej chorobe. Zobraziť galériu (4)
Petr Haničinec podľahol zákernej chorobe. (Zdroj: Nový Čas)

BRATRONICE - Obľúbený český herec Petr Haničinec († 77), ktorý v utorok ráno podľahol rakovine, zomrel úplne chudobný.

Nakrútil vyše štyridsať filmov a známych seriálov, no od havárie v roku 1995 nemohol zo zdravotných dôvodov prijať žiadnu rolu. A tak sa pretĺkal, ako sa dalo. Okrem skromne zariadeného domčeka nemal vôbec nič. Vdova Radka dokonca priznala, že musela chodiť do lesa po drevo na kúrenie.

Susedia slávneho herca z Bratroníc sa po jeho smrti rozhovorili: „Manželia Haničinovci obracali doslova každú korunu. Keď išla Radka na nákup, brala len dve-tri veci a mala presne dopredu zrátané peniaze.“ Na plastové okná, ktoré si do domu Radka s Petrom zaobstarali, šetrili obaja niekoľko rokov.

„Tie staré boli už na hanbu a strašne sem ťahalo. Tak som si hovorila, že moje zuby môžu ešte počkať a peniaze pôjdu na okná,“ zdôverila sa pred niekoľkými rokmi Haničincová. Pritom už mala niekoľko rokov schovaných 20-tisíc na pohreb. Tie boli sväté a nesmelo sa na ne siahnuť. „Pohreb si platí Radka, už v utorok zložila zálohu 7 000 korún, hostinu na rozlúčku v Sokolovni zariadime my,“ povedal včera starosta Bratroníc Vladimír Štěrba.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu