Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Pálffy sa stal otcom 3-kilovej Saskie

Andrea Pálffy-Belányi a Žigmund Pálffy
Andrea Pálffy-Belányi a Žigmund Pálffy

BRATISLAVA - Moderátorka Andrea Pálffyi-Belányi (30) a jej manžel Žigo (34) sa konečne dočkali!

Takmer do roka a do dňa od ich utajenej svadby za veľkou mlákou stisla Andrea v utorok niečo pred pol desiatou dopoludnia v náručí vytúženú dcérku.

Keďže očakávané dieťatko sa na svet prihlásilo o mesiac skôr radosť rodičov je síce veľká, ale zatiaľ opatrná. Momentálne najsledovanejšie dievčatko na Slovensku dostalo meno Saskia, váži 3 000 gramov a meria 50 cm.

Spočiatku pokojné utorňajšie ráno v bratislavskom sanatóriu Koch, kde sa tehotná manželka slávneho hokejistu ukrývala od decembra, sa nečakane zmenilo na nebezpečnú drámu. Keď prominentnej pacientke Andrei Pálffy-Belányi odtiekla plodová voda a bolo jasné, že pôrod najočakávanejšieho dieťatka slovenského šoubinzisu je blízko, rozhodli sa lekári pre jej urýchlený prevoz na gynekologicko-pôrodnícku kliniku v nemocnici na Antolskej.

O pár hodín, niečo pred pol desiatou, už manželka slávneho hokejistu stískala v náručí malú dcérku. Podľa informácií Nového Času Žigo na obe svoje dievčatá čakal v kresle na chodbe, pri pôrode tak milovanej Andrei neasistoval. Z vytúženého balíčka mal však podobne ako jej mamička neskutočnú, aj keď zatiaľ opatrnú radosť. „Sme so Žigom veľmi šťastní, že sa nám narodila dcérka. Naša radosť je samozrejme veľká, ale trochu opatrná, lebo narodila sa o pár týždňov skôr a je v inkubátore. Veríme, že o pár dní alebo o niekoľko týždňov bude všetko v poriadku,“ povedala pre televíziu TA3 novopečená mamička.

Malá Saskia vážila po narodení takmer 3 000 gramov a od mamičky putovala priamo do inkubátora na jednotku intenzívnej starostlivosti. Dievčatko sa narodilo v 32. týždni cisárskym rezom, preto mu všetci venujú špeciálnu pozornosť. Televízna moderátorka bola v rukách špecialistov od decembra, v súčasnosti sa nachádza v nadštandardnej izbe v nemocnici, kde pôrod prebehol.
Saskia bojuje v inkubátore

Predčasné narodenie bábätka v 8. mesiaci predstavuje pre dieťa vždy určité riziko, pretože niektoré dôležité orgány ako pľúca či pečeň dokončujú práve v tomto štádiu svoj vývoj. Dieťa preto môže mať nielen problémy s dýchaním, ale môže byť ohrozený i jeho metabolizmus, keďže jeho pečeň sa ešte len ťažko zbavuje toxických látok. Je nevyhnutné, aby bol novorodenec umiestnený do inkubátora. Ten mu zabezpečuje stabilnú teplotu, pretože si ju sám ešte nedokáže udržať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu