Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

FOTO identických dvojčiat šokuje ľudí: Obe majú 61 rokov, každé z nich však vyzerá inak! Strašidelný dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA - Po internete koluje fotografia identických dvojčiat a používateľov sociálnych sietí mätie skutočnosť, že sestry Jeanne a Susan vyzerajú tak, ako keby bol medzi nimi obrovský vekový rozdiel. Dôvod je veľmi zaujímavý.

Sestry Jeanne a Susan sa prihlásili do štúdie, ktorá oslovuje súrodencov, aby ukázali, aký vplyv má výber životného štýlu na postup ich starnutia. A dá sa povedať, že výsledky sú dosť ohromujúce. Dvojčatá narodené v USA, ktoré mali v čase štúdie 61 rokov, viedli veľmi odlišné životy. Jeanne (vľavo) sa rozhodla žiť svoj život bez cigariet a starala sa o svoju pokožku, keď chodila na slnko. Dokonca sa vo všeobecnosti snažila vyhýbať silným UV žiareniam, informuje portál NBC News. Na jej tvári sú samozrejme viditeľné neodvratné znaky starnutia, ako malé vrásky a mierne sfarbenie pod očami. Myslí si však, že jej sestra vyzerá oveľa staršie ako ona, dokonca až o desať rokov.

Vedci však dospeli k záveru, že Susan sa zdá byť od svojej sestry staršia až o 11 a štvrť roka. Susan priznala, že 16 rokov fajčila a miluje byť na slnku, keď je to len trochu možné. Podľa plastického chirurga Bahmana Guyurona jej nadmerné vystavovanie sa UV žiareniu spôsobilo nerovnomerné sfarbenie pokožky, zníženú pružnosť a väčšiu tvorbu vrások. A samozrejme, podobný účinok malo aj fajčenie. Po zdieľaní fotografií sestier na Reddite sa veľa ľudí podelilo o svoje názory. Niektorí priznali, že sa báli vystaviť sa slnku bez ochrany a iní spomínali, že si tak skoro nekúpia škatuľku cigariet.  

Mnohí uviedli, aké skúsenosti majú s výzorom fajčiarov a tých, ktorí sa nadmerne slnili. Jeden z nich napísal: „Videl som tých opaľujúcich sa, keď zostarli, a radšej by som mal bledý zadok.“ Iný sa pridal: „Áno, moja mama je jednovaječné dvojča a jej sestra fajčila a rozdiel je markantný.“ Ďalší sa pridal: „Pracoval som so ženou, ktorá sa veľmi slnila. Myslel som si, že má 50 rokov, ale ukázalo sa, že má 35.“

Viac o téme: FajčenieDvojčatáUV žiarenieIdentické dvojčatá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu