Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V tomto mori by ste sa neokúpali, ani keby vám zaplatili: Stačí jediný pohľad na VIDEO a zistíte prečo!

(Zdroj: Instagram/micstagesukonline)

JAKARTA – Mnoho turistov sa sťažuje na vzhľad mora v obľúbených dovolenkových destináciách. Zdá sa však, že na niektorých miestach je situácie ešte horšia. Príkladom sú zábery, ktoré sa objavili na Instagrame. Dokumentujú enormne znečistenú vodu, v ktorej sa ľudia aj navzdory tomu kúpu.

Dovolenkári sa tento rok sťažovali na nezvyčajne veľké množstvá nahromadenia slizu v mori, medúzy a tiež aj plávajúce fekálie či iné nepríjemné znečistenia. Vzhľad a kvalita mora mnohých zarazila, obzvlášť v obľúbených a hojne navštevovaných dovolenkových destináciách, kde miestni bojujú s obrovským prílivom turistov.

Ako však dokazuje video publikované na Instagrame, znečistenie, ktoré turisti spozorovali napríklad v Chorvátsku, stále nie je také zlé, ako v Indonézii. Zábery zachytávajú tamojších obyvateľov, ktorí sa kúpu v mori aj napriek tomu, že v ňom plávajú hromady odpadu a voda je zjavne zakalená a znečistená.

Video získalo pozornosť množstva používateľov sociálnej siete. „Prestaňte sa kúpať a začnite upratovať,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Vyzerá to čisto v porovnaní s Indiou,“ napísal ďalší. Tretí komentujúci potvrdil, že zábery skutočne pochádzajú z Indonézie, do nedokázal identifikovať presnú lokalitu. „Nechutné,“ dodal iný.

Viac o téme: MoreZnečistenieIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu