Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Muž bol nezvestný 30 rokov: Zrazu sa objavil pred domom v rovnakom oblečení! Tajomný prípad plný otázok

(Zdroj: YouTube/UnexplainedMysteriesOfficial)

BUKUREŠŤ – Vasile Gorgos mal šesťdesiattri rokov, keď odišiel z domu vo východnom Rumunsku na krátku služobnú cestu. Ako farmár a obchodník s dobytkom často podnikal takéto výlety a tentoraz si kúpil lístok na vlak vopred. Rozdiel bol v tom, že v tento osudný deň v roku 1991 sa nevrátil domov.

Jeho rodina vedela, že sa má vrátiť v ten istý deň, a preto okamžite zavolala políciu, ktorá spustila pátranie. Dni sa zmenili na týždne, neskôr na mesiace a napokon na roky, no po Vasileovi nebolo ani stopy. Jeho milovaní boli nútení predpokladať to najhoršie. Mali dokonca podozrenie, že ho niekto zavraždil. Až 29. augusta 2021, tri desaťročia po Vasileovom zmiznutí, sa jeho rodina dočkala konečného zvratu. Pred ich domom zastavilo auto a vystúpil z neho zmätený starý muž. Tým mužom nebol nikto iný ako 93-ročný Vasile, ktorý mal na sebe to isté oblečenie, v ktorom pred rokmi vycestoval. Vo vrecku mal dokonca rovnaký lístok na vlak, s ktorým mal cestovať.

Auto údajne odišlo skôr, ako mal niekto možnosť vypočuť vodiča. Keď sa príbuzný spýtali Vasilea, kde bol, odpovedal, že bol doma, informuje portál Medium. Následne sa podrobil dôkladnej lekárskej prehliadke, no lekári skonštatovali, že je v pozoruhodne dobrom zdravotnom stave. Je pravda, že mal neurologické problémy, ale u muža vo Vasilovom veku to nebolo nič neobvyklé, informoval podcast Gone, But Never Forgotten. Spomienky 93-ročného muža na svoj domov, rodinu a život pred 30 rokmi boli skutočne takmer dokonalé. Problém bol v tom, že posledné tri desaťročia boli v jeho mysli čiernou dierou: nevedel si spomenúť na nič z toho, čo sa mu stalo.

To u jeho rodiny vyvolalo viac otázok ako v čase jeho zmiznutia. Príbeh sa dostal na titulky novín a sociálne médiá čoskoro zaplavili početné teórie o jeho pobyte. Prvá teória, ktorú predstavil moderátor spomínaného podcastu, bola taká, že Vasile sa jednoducho rozhodol nechať svoj život a rodinu za sebou a možno si vzal milenku, s ktorou utiekol. V tomto prípade je možné, že sa chcel udobriť so svojou bývalou rodinou skôr, ako zomrie.

Iná teória hovorí, že ho mohla domov zaviesť osoba, s ktorou utiekol a ktorej sa nechcelo starať o starého muža. Tretia teória, ktorá by vysvetľovala, ako si Vasile zachoval svoje vtedajšie oblečenie, je, že posledných 30 rokov strávil vo väzení, ale nechcel to priznať svojej rodine. A, samozrejme, existuje množstvo ešte podivnejších teórií, vrátane toho, že bol špiónom, ktorému po skončení služby „vymazali“ myseľ, alebo že ho uniesli mimozemšťania.  

Viac o téme: ZmiznutieZáhadaVasile Gorgos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu