Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Šokujúci posun v prípade strateného Slováka: Špecialisti objavili na farme v Grécku stopy krvi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, FB)

BRATISLAVA – Grécka polícia a záchranári už viac ako mesiac pátrajú po nezvestnom 23-ročnom mladíkovi zo Slovenska. Ján Kurek pôsobil v meste Ioannina ako dobrovoľník pre mimovládnu organizáciu. Od 10. júla je však nezvestný. Na podnet zúfalej matky sa v ostatných dňoch do Grécka vydal aj tím slovenských špecialistov. Tí objavili stopy krvi na farme farmára, ktorý videl Jána naposledy.

"Desiateho júla 2024 zmizol 23-ročný Ján Kurek, pôvodom zo Slovenska, z hory Mitsikeli v Loannine, kam sa vydal táboriť," informovala grécka obec Vari-Voula-Vouliagmeni na sociálnej sieti. Pátranie po Jánovi však kolegovia vyhlásili až v utorok 16.7, keď sa z plánovanej dovolenky nevrátil naspäť do práce a nikomu ani nezdvíhal telefón.

O pomoc požiadala aj známa matky strateného Jána, ktorá zverejnila jeho aktuálnu fotografiu. "Zverejnila som už status o pátraní po nezvestnom 23 ročnom Jankovi. Janko Kurek z Banskej Bystrice sa stratil v Grécku a so súhlasom jeho matky zverejňujem jeho naposledy aktuálnu fotku. Poprosím o zdieľanie opäť," poznamenala na sociálnej sieti.

Šokujúci posun v prípade
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: minv.sk)

Do Grécka vycestoval slovenský tím špecialistov

Na podnet Jánovej matky sa naše štátne orgány dohodli s gréckymi, že tam môžu ísť naši špecialisti prehľadávať ich územie. Je to vôbec po prvýkrát v histórii, čo naši pátrači hľadajú nezvestného Slováka na cudzom území. Špecialista na drony tam v týchto dňoch podľa informácií portálu Startitup objavil stopy krvi v oblasti, kde sa mal mladý Slovák stratiť. Presnejšie ide o farmu farmára, ktorý videl Jána Kureka ako posledný, pričom dronista pri špeciálne nastavenej optike kamery dronu objavil prskance.Po náleze krvi dronom prišli na farmu policajní technici, ktorí zaisťovali všetky stopy.

Signál z Jánovho telefónu naposledy zachytili v neprístupnej oblasti Mitsikeli, kde spustili niekoľko pátracích operácií. Do pátrania sa zapojili aj členovia vysokohorských jednotiek civilnej ochrany, hasiči, horolezecký zväz a miestny klub 4x4.

Viac o téme: NezvestnýGréckoJán KurekStopy krvi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu