Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Na ženu (61) sa vyrútila medvedica: Viac ako pol hodinu bojovala o život! Mrazivý telefonát na tiesňovú linku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/HellgrenWJZ/Getty Images)

MARYLAND – Karen Osborneová v roku 2016 počula štekať psa svojej dcéry z ich susedného pozemku vo Fredericku v štáte Maryland. Zobrala teda svojho psa Milesa a išla to preskúmať. Vtedy 63-ročná žena ani vo sne nečakala, že sa na ňu z ničoho nič vyrúti takmer stokilová medvedica.

Osborneová bola úplne bezbranná, a tak klesla na zem a schúlila sa do malého klbka. Bohužiaľ, to šelmu neodradilo. Ako uviedla pre Inside Edition, medvedica jej zahryzla do tváre a zhodila ju na zem. Napriek tomu sa Osborneovej podarilo chytiť telefón a zavolať na tiesňovú linku. Záznam jej rozhovoru s operátorom je výnimočný vzhľadom na to, ako pokojne znie napriek hrôze incidentu. „Napadol ma medveď. Mám zlomené ruky, myslím, že mám zlomenú nohu. Mám pohryznutú zadnú časť hlavy,“ uviedla Osborneová v telefonáte. Operátor jej povedal, že na miesto vyslal políciu, sanitku a odborníkov na odchyt zvierat. „Prosím, neopúšťajte ma,“ povedala Osborneová.

Operátor sa následne ženy spýtal, kde sa medvedica nachádza. Situácia sa zrazu ešte viac vyhrotila, pričom na zázname bolo počuť vrčanie a mrmlanie medvedice. „Je za mnou a vrčí, dupe a kope do zeme, akoby sa chystala na útok. Vracia sa. Krvácam a zomriem. Prosím, ponáhľajte sa...Panebože, už prichádza,“ dodala Osborneová. Podľa stránky na portáli GoFundMe medvedica na ženu útočila neuveriteľných 35 minút. Zviera ju pritom napadlo minimálne štyrikrát. Keď úrady dorazili na miesto, medvedicu zastrelili a jej mláďa upokojili.

Ako zázrakom Osborneová útok prežila, no šelma jej zlomila panvovú kosť, rozdrvila pľúca a zanechala jej rany po celom tele. Dôstojník pre voľne žijúce zvieratá Paul Pedido povedal, že medvedica pravdepodobne zaútočila na Osborneovú, pretože náhodou vošla medzi ňu a jej mláďa. „Už nechcem tango so žiadnymi medveďmi, myslím, že už mám medveďov dosť,“ dodala Osborneová.

Viac o téme: MedvedicaTiesňová linkaútok medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu