Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Mamička s deťmi sa vybrala na výlet, cestu im skrížil dvojmetrový medveď: Obrovská tragédia, prežil len syn!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

BRITSKÁ KOLUMBIA – Mamička sa spolu so svojimi dvomi deťmi vybrala na rušné turistické miesto v kanadskej Britskej Kolumbii. Spoločne si chceli vychutnať bazény. Jeden z nich bol však preplnený, a tak jej trinásťročný syn zašiel k ďalšiemu. Cestu mu náhle skrížil obrovský medveď.

14. augusta 1997 sa Patti McConnellová a jej dve deti vybrali na výlet na Aljašku. 36-ročná mama z Texasu zastavila v Liard River Hot Springs Provincial Park v Britskej Kolumbii v Kanade, mieste známom ako rušné turistické miesto. Pattin syn, 13-ročný Kelly, sa rozhodol ísť do iného, ​​menej preplneného bazéna a kráčal po úzkych drevených doskách, ktoré boli z oboch strán lemované rozľahlými divokými lesmi. Zrazu chlapcovi zablokoval cestu obrovský, viac ako dva metre vysoký medveď, ktorý sa zatúlal na cestu. Patti našťastie nasledovala svojho syna a v snahe ochrániť ho skočila medzi Kellyho a medveďa, informuje denník Daily Star.

Medveď sa náhle vyrútil smerom k Patti, zrazil ju nadol a poškriabal jej tvár. Keď Kelly videl svoju matku v smrteľnej situácii, pokúsil sa zviera odbiť veľkou palicou. To však nepomohlo – medveď sa otočil ku Kellymu a pazúrmi ho poškriabal do brucha. Jeho bolestné výkriky našťastie počul náhodný okoloidúci, 56-ročný kamionista Ray Kitchen z Britskej Kolumbie, ktorý dvojici okamžite pribehol na pomoc.

Zviera Kitchena udrelo takou silou, že oboch vymrštil z chodníka dolu svahom. Medveď však zasiahol mužov krk, čo ho takmer okamžite zabilo. Aj keď Kitchen prišiel o život, zachránil Kellyho tým, že medveďa odlákal preč od zakrvaveného tínedžera. Kým sa k šelme dostali okoloidúci s loveckými puškami, stihol vážne zraniť ešte ďalšieho muža. Ako sa neskôr ukázalo, Patti zraneniam podľahla, no jej syn Kelly prežil. Spolu s Kitchenom dostali od kanadskej vlády medailu za odvahu, aj keď u Kitchena išlo o posmrtné vyznamenanie.

Viac o téme: MedveďMamičkaútok medveďaKelly McConnell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu