BRATISLAVA - Vodka je v súčasnosti najrozšírenejšou liehovinou na svete, no na počudovanie, len málo ľudí vie rozoznať tú kvalitnú.
Laik by, samozrejme, povedal, že na nej niet čo pokaziť. Veď ide v podstate o čistý lieh, tak aká veda? Znalec a milovník vodky však vie, že dobrá vodka je výsledkom harmonického spojenia dvoch technológií: destilácie a purifikácie. Pod purifikáciou nemyslíme len filtráciu pomocou mechanického filtra, ale aj pomocou aktívnych zložiek. Teda látok, vďaka ktorým sa vodka stáva ešte kvalitnejšou a jemnejšou.
Nicolaus Extra Jemná Vodka sa vyrába zo špičkového obilného liehu, ktorý si spoločnosť ST. NICOLAUS sama destiluje na kontinuálnom technologickom zariadení. Významnou súčasťou procesu je purifikácia, spočívajúca v prefiltrovaní každej kvapky cez unikátny filter z aktívneho striebra podľa tradičného staroruského spôsobu - a nakoniec riedenie krištáľovou vodou, ktorá má svoj pôvod v tatranských ľadovcoch.
Výsledkom je mimoriadne jemná a čistá vodka, zamatovo hladká a kvetnatá na jazyku, s dlhou obilnou a mierne korenistou dochuťou. Práve pre túto výnimočnú jemnosť sa Nicolaus Extra Jemná Vodka môže pochváliť prestížnou zlatou medailou z World Spirits Award.
Svetovému trendu ochutených vodiek sa nevyhýbajú ani v ST. NICOLAUS, a tak sortiment Nicolaus Extra Jemnej Vodky dopĺňajú ochutené varianty Lime (limetka), Cranberry (brusnica) a Blackcurrant (čierne ríbezle).