Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Turecko postihli ďalšie povodne

Záchranné akcie v provincii Tekirdag
Záchranné akcie v provincii Tekirdag

ISTANBUL - Severozápadnú tureckú provinciu Tekirdag v sobotu opäť zasiahli náhle povodne, ktoré si vyžiadali evakuáciu okolo 200 pracovníkov tamojších tehelní pomocou vrtuľníka.

Informoval o tom provinčný guvernér Zübeyir Kemelek, podľa ktorého voda začala ustupovať, zatiaľ čo sa záchranári snažili dostať do bezpečia zostávajúcich robotníkov z tovární pri meste Kumbag na pobreží Marmarského mora. Médiá predtým zverejnili správy o piatich nezvestných robotníkoch, Kemelek však tieto informácie poprel. Súkromná televízna stanica ATV informovala, že do záchrannej operácie nasadili tanky tureckej armády.

Najsilnejšie dažde za posledných 80 rokov vyvolali povodne na celom severozápade Turecka vrátane európskej časti Istanbulu, kde si od pondelka vyžiadali najmenej 31 obetí. Ďalších deväť ľudí zostáva nezvestných. Povodňové vlny v sobotu zasiahli aj istanbulské predmestia Sariyer a Kilyos a spôsobili zrútenie najmenej jedného mosta pri meste Keşan na hranici s Gréckom. Ďalšie povodne hlásili z tureckých miest Çanakkale, Balikesir, Aydin, Izmir, Antalya a Bursa.

Náhle povodne zasiahli aj grécky egejský ostrov Eubója, kde pripravili o život jedného policajta. Podľa polície auto s 39-ročným príslušníkom strhla voda zo zaplavenej cesty do priľahlej rieky. Jeho telo našli v sobotu ráno. Miestne úrady informovali, že po silnom nočnom daždi sú zatopené desiatky budov, viaceré hlavné cesty sú prerušené a povodni padol za obeť aj jeden most. Ľudí, ktorí utiekli na strechy domov, museli zachraňovať pomocou vrtuľníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu