Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Televízia vydesila svojich divákov: Varovali ich pred ničivým hurikánom a extrémnymi teplotami!

Nápis britskej televíznej stanice BBC na budove v Londýne
Nápis britskej televíznej stanice BBC na budove v Londýne (Zdroj: TASR/AP (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File))

LONDÝN – Na predpoveď počasia, ktorú si vo štvrtok prečítali obyvatelia Británie tak skoro nezabudnú. Varovali ich pred ničivým hurikánom v niekoľkých veľkých mestách a zároveň pred vysokými nočnými teplotami.

Obyvatelia Nottinghamu, ale aj škótskeho Edinburghu bolo v predpovedi na internete oznámené, že vietor dosiahne rýchlosť 27 755 kilometrov za hodinu, teda mnohonásobne viac ako kedy akýkoľvek hurikán dosiahol. Zároveň teploty v meste Nottingham mali stúpnuť na neuveriteľných 404 stupňov Celzia.

Fond na podporu športu získa navýšenie z 20 na 60 miliónov eur, informuje Keketi (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Táto predpoveď vydesila mnoho ľudí, ktorí sa domnievali, že aj v ich prípade bude musieť zrejme dôjsť k evakuácii. Ako sa ale neskôr ukázalo, išlo iba o technickú chybu. „Máme problém s niekoľkými údajmi o počasí od nášho poskytovateľa predpovede, ktorá generuje chybné čísla a text na našej aplikácii BBC Weather a webových stránkach. Predovšetkým sa to týka merania rýchlosti vetra, ale chybne ukazuje aj niektoré teploty. Uvedomujeme si, že je dnes o počasie obrovský záujem a je to neskutočne frustrujúce. Je nám to veľmi, veľmi ľúto a na oprave problému usilovne pracujeme,“ uviedlo BBC v oficiálnej správe.

K oprave mylnej predpovede sa pridal aj moderátor počasia BBC Matt Taylor, ktorý upresnil, že hurikán Milton Britániu nezasiahne a nie je sa čoho obávať. Rovnako uviedol, že ide o dátovú chybu medzi dodávateľom, aplikáciou a webovými stránkami. V počasí bolo uvedené že hurikán by mal zasiahnuť Edinburgh, ale zasiahnuť by mal aj Londýn a to pri rýchlosti vetra 21 739 km/h. Televízia uviedla, že najsilnejší vietor má byť v skutočnosti v škótskom Aberdeene, ale to na úrovni iba 48,3 km/h. A hoci sa pozostatky hurikánu Milton môžu naozaj objaviť aj v Atlantickom oceáne, počasie v Európe a Britských ostrovoch neovplyvní.

Viac o téme: PočasieVarovanieChybaBBCVeľká BritániaTechnická chyba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu