Sobota19. október 2024, meniny má Kristián, zajtra Vendelín

Kuriózny prípad z Poľska: Vodič si myslel, že zrazil ženu: Keď sa dozvedel pravdu, zostal v poriadnom šoku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA — Z pohrebného auta v piatok večer v meste Stalowa Wola na juhovýchode Poľska vypadlo telo mŕtvej ženy. Informujeme podľa agentúry PAP.

Vodičovi v aute za ním na krátko zakryla čelné sklo biela plachta. "Vodič si myslel, že ju práve zrazil, ale ukázalo sa... že pohrebný voz, ktorý prevážal mŕtvolu, jednoducho prišiel o telo ženy," napísal web stalowemiasto.pl. Pohrebný ústav Hades sa v sobotu za incident ospravedlnil "všetkým, ktorí boli touto udalosťou sklamaní a rozrušení".

Prípad začala vyšetrovať polícia

"V dôsledku neočakávanej technickej poruchy elektrického zámku dverí batožinového priestoru v katafalku došlo počas prevozu zosnulého tela k nešťastnej udalosti, ktorá nezodpovedá vysokým štandardom našej spoločnosti, našej hlbokej empatii voči rodinám zosnulých a úcte, ktorú zosnulým vždy preukazujeme," uviedol pohrebný ústav na svojej webovej stránke. K incidentu nebola privolaná polícia. Prípad však začala vyšetrovať podľa ustanovenia trestného zákona, ktoré za zneuctenie mŕtveho tela počíta s trestom odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: Mŕtva ženaPohrebné autoPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu