Piatok11. október 2024, meniny má Valentína, zajtra Maximilián, Maxim, Max

Orbán zase klamal: Pracujeme na ukončení éry Orbán-Gyurcsány, tvrdí Péter Magyar

Protestujúci v Budapešti žiadali rezignáciu Orbána
Protestujúci v Budapešti žiadali rezignáciu Orbána (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej mimoparlamentnej strany TISZA a europoslanec Péter Magyar, ktorý je najostrejším kritikom vlády premiéra Viktora Orbána, odmietol piatkové tvrdenia maďarského ministerského predsedu a obvinil ho z klamstiev.

Magyar v statuse na sociálnej sieti Facebook zdôraznil, že nie je pravda, že sa TISZA bude spájať s Demokratickou koalíciou (DK) vedenou Ferencom Gyurcsányom, pretože TISZA od začiatku pracuje na ukončení obdobia "Orbán-Gyurcsány", informuje spravodajca TASR v Budapešti. Orbán v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió povedal, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda skupiny Európskej ľudovej strany (EPP) Manfred Weber v stredu v Štrasburgu na plenárnom rokovaní Európskeho parlamentu jasne povedali, že chcú povaliť maďarskú vládu.

Európski socialisti by v novej vláde naklonenej Bruselu chceli mať Kláru Dobrevovú z Demokratickej koalície (DK) a EPP Pétera Magyara zo strany TISZA, dodal. Magyar v reakcii na Orbánovo tvrdenie, že Brusel chce zvonka zvrhnúť maďarskú vládu, zdôraznil, že jeho strana dlhodobo deklaruje, že odmieta akýkoľvek vonkajší vplyv. Premiér podľa Magyara klamal okrem iného aj v tom, že jeho strana TISZA chce do Maďarska vpúšťať nelegálnych migrantov a že podporuje vojnu. "Tejto štátostrane (Fidesz), ktorá sa potápa, zrejme nezostáva nič iné ako cunami klamstiev, podnecovanie nenávisti a podlá, lživá diskreditačná propaganda," uzavrel Maďar.

Viac o téme: MaďarskoViktor OrbánPéter Magyar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu