Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Nemecký generálny tajomník SPD odstúpil: Odvolal sa na zdravotné dôvody

(Zdroj: pixabay.com)

BERLÍN - Generálny tajomník Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Kevin Kühnert v pondelok oznámil, že zo zdravotných dôvodov odstupuje z funkcie, píše agentúra DPA.

Tridsaťpäťročný politik oznámil rezignáciu v liste členom strany a verejnosti. Na budúci rok sa tiež nebude uchádzať ani o poslanecký mandát do Bundestagu, nemeckého spolkového snemu.

archívne video

Polícia zadržala hekera, ktorý páchal počítačovú trestnú činnosť v Nemecku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"V dohľadnej budúcnosti musím energiu, ktorú by si vyžadoval môj úrad a volebná kampaň, využiť na rekonvalescenciu," uviedol Kühnert. Rozhodnutie mu nepadlo ľahko, keďže "do (svojej) politickej práce (vkladal) srdce a dušu".

SPD je stranou kancelára Olafa Scholza a vládne v koalícii so Zelenými a liberálnymi slobodnými demokratmi (FDP). Kühnert bol generálnym tajomníkom SPD od roku 2021. V tom istom roku ho zvolili aj za poslanca Bundestagu. Známy sa stal ešte ako predseda Mladých socialistov, čo je mládežnícka organizácia SPD.

Viac o téme: RezignáciaGenerálny tajomníkNemeckoSPDKevin Kühnert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu