Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Streľba na večierku v Oklahoma City si vyžiadala jednu obeť, zranených je 12 ľudí

(Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Pri streľbe na halloweenskom večierku v meste Oklahoma City v americkom štáte Oklahoma v sobotu ráno prišiel o život jeden človek a ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia. Informujeme podľa správy agentúry AP.

Kapitánka mestskej polície Valerie Littlejohnová uviedla, že v stredisku pre podujatia v západnej časti Oklahoma City sa dostali do slovnej hádky dve skupiny a bitka sa následne preniesla na parkovisko, kde zaznelo niekoľko výstrelov. Streľba potom pokračovala aj vo vnútri strediska, čo však podľa vyšetrovateľov mohol byť samostatný incident.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Najmenej ďalších 12 ľudí hospitalizovali so strelnými zraneniami

Na mieste vyhlásili za mŕtvu jednu osobu a najmenej ďalších 12 ľudí hospitalizovali so strelnými zraneniami. Aspoň dvaja z nich sú však v kritickom stave, informácie o stave ďalších alebo ich veku neboli nateraz k dispozícii. Littlejohnová ozrejmila, že policajti zadržali niekoľko ľudí a vypočúvajú aj svedkov. Podozrivých však ešte neidentifikovali. Stanica CNN doplnila, že bezprostredne nie je jasné, čo viedlo k bitke ani koľko ľudí strieľalo.

Viac o téme: StreľbaObeťOklahoma City
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu