Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Lesný požiar v Grécku si vyžiadal dve obete: Stovky hasičov stále bojujú s ohňom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Aggelos Barai)

ATÉNY - Pri lesnom požiari v strednom Grécku zahynuli dvaja muži, ktorí pomáhali pri hasení, oznámili v pondelok tamojšie úrady. Zranenia utrpeli dvaja hasiči. Informujú agentúra AFP a Reuters.

Požiar vypukol v nedeľu pri pobrežnom meste Xylokastro na Peloponézskom polostrove, približne 120 kilometrov západne od Atén. Oheň sa rozšíril v dôsledku silného vetra a bojujú s ním stovky hasičov za pomoci hasičských lietadiel. Príkaz na evakuáciu dostali obyvatelia v piatich obciach v blízkosti požiaru. Podľa médií sa obhorené telá mužov našli neďaleko dediny Elliniko.

V mnohých častiach Grécka bol v nedeľu a v pondelok vyhlásený oranžový stupeň požiarneho poplachu kvôli vetru, ktorý dosahoval rýchlosť 50 až 75 kilometrov za hodinu, píše AFP. Grécko počas suchých a horúcich letných mesiacov sužuje množstvo lesných požiarov. Odborníci tvrdia, že tieto požiare ešte viac zhoršujú nezvyčajne vysoké denné teploty spôsobené klimatickými zmenami. V auguste pri rozsiahlom požiari v blízkosti historického mesta Maratón, 40 kilometrov severovýchodne od Atén, zahynul jeden človek a tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

Viac o téme: GréckoPožiarHasičiObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu