Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Bielorusko označilo účet poľského diplomata na sieti X za extrémistický

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Bielorusko vo štvrtok oficiálne označilo účet bývalého poľského veľvyslanca v Minsku na platforme X za "extrémistický". Informuje agentúra PAP a poľská tlač.

Artur Michalski okrem vlastných príspevkov súvisiacich s jeho profesionálnymi aktivitami zverejňuje oficiálne správy poľského ministerstva zahraničných vecí. Často zdieľa aj príspevky opozičnej predstaviteľky Sviatlany Cichanovskej, bývalého veľvyslanca v Poľsku Pavla Latušku, organizácie na ochranu ľudských práv Vjasna a nezávislých bieloruských médií a organizácií.

Michalski bol veľvyslancom v Bielorusku od roku 2018. Krajinu opustil v októbri 2020 po masových protestoch proti zmanipulovanému víťazstvu Alexandra Lukašenka v prezidentských voľbách. Svojich diplomatov vtedy stiahli aj ďalšie krajiny vzhľadom na obavy o bezpečnosť. Odvtedy poľskú diplomatickú misiu v Minsku vedie chargé d'affaires. Michalski formálne zostal veľvyslancom do 31. augusta 2023 a na Ministerstve zahraničných vecí Poľskej republiky pracuje ako osobitný predstaviteľ pre spoluprácu s bieloruskými demokratickými silami.

Viac o téme: PoľskoBieloruskoDiplomat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu