Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Manželský pár sa zrútil s autom do rozbúrenej rieky: VIDEO dramatickej záchrany zverejnili českí hasiči

Dramatické video ukazuje ako sa auto zrútilo do rozbúrenej rieky priamo pred očami hasičov
Dramatické video ukazuje ako sa auto zrútilo do rozbúrenej rieky priamo pred očami hasičov (Zdroj: Facebook/Události Olomouckého kraje)

OLOMOUC – Záplavy v susednej Českej republike priniesli aj niekoľko dramatických okamihov. Pri jednom z nich sa priamo pred očami hasičov do rozbúrenej rieky prevrátilo vozidlo s poľským manželským párom. Hrôzostrašné video zverejnili hasiči v týchto dňoch.

Hrôzostrašný incident sa stal v pondelok 16. septembra. Do rozbúrenej rieky Vidnavky sa priamo z cesty zrútilo auto aj s manželským párom. „Vidíme zadné svetlá, krátka rýchla brzda. Zrazu sa auto pred nami prevrátilo a prepadlo,“ opísal začiatok dramatických chvíľ veliteľ hasičov Petr Mrázek.

Šutaj Eštok verí, že Andrej Danko bude deklarovať, že má klub SNS pod kontrolou (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

V ten deň išla jednotka dobrovoľných hasičov po celodennej práci a odstraňovaní následkov povodní odovzdať potraviny do domova pre seniorov v obci Kobyla nad Vidnavkou. Neďaleko hasičskej zbrojnice sa pred nimi zastavilo auto, ktoré zrazu spadlo do rieky na mieste, kde bola najviac rozbúrená.

„Nešla elektrina a všade bola tma, nebolo jasné kde končí asfalt a začína rieka. Auto bolo pred nami a zrazu červené svetlá a pád,“ upresnil veliteľ a dodal, že auto sa ihneď otočilo na strechu a dovnútra sa valila špinavá voda. V tú chvíľu mal zrejme manželský pár šťastie v nešťastí pretože blízkosť hasičov im zachránila život.

Staršia pani vo vozidle mala byť uväznená v bezpečnostnom páse a podľa slov veliteľa hlavu mala vo vode a nemohla sa pohnúť. Ženu sa preto ihneď snažili vyslobodiť pomocou noža, ktorým odrezali bezpečnostný pás a držať jej hlavu nad vodou. Ostatní hasiči sa zatiaľ pokúšali vyslobodiť muža. Toho odovzdali personálu neďalekého domova pre seniorov, aby sa oňho postarali. Staršiu ženu rovnako ošetrili sestričky domova. Žena okrem šoku našťastie neutrpela žiadne zranenie. Vďaka rýchlej akcii sa tak hasičom podarilo zachrániť dva životy, pretože stačilo pár minúť a situácia by mohla skončiť aj tragicky.

Viac o téme: ZáplavyHasičiČeská republikaZáchrana ľudských životov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu