Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Švédska polícia potvrdila streľbu v blízkosti izraelskej ambasády v Štokholme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Švédska polícia potvrdila, že v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme sa v utorok strieľalo.

DPA objasnila, že polícia v utorok večer prijala tiesňový hovor o podozrivom zvuku v ulici v štokholmskej štvrti Östermalm, kde sa nachádza izraelská ambasáda.Polícia v noci na stredu uviedla, že dôkazy naznačujú, že veľvyslanectvo bolo zasiahnuté výstrelmi. Neboli hlásené žiadne zranenia a zatiaľ nebol ani nikto zatknutý.DPA dodala, že približne v čase tiesňového volania na políciu sa objavili v médiách informácie, že Irán spustil veľký raketový útok na Izrael.

Nejde o prvý takýto incident: v máji tohto roku švédska polícia zadržala dvoch tínedžerov podozrivých z prípravy útoku na izraelské veľvyslanectvo.Po streľbe v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme v máji švédska polícia posilnila bezpečnostné opatrenia v okolí izraelských a židovských objektov v krajine. Pred izraelským veľvyslanectvom sa totiž už v januári našlo výbušné zariadenie.

Švédska spravodajská služba SÄPO následne 30. mája obvinila Irán z verbovania členov švédskych zločineckých gangov, medzi ktorými sú aj deti, a z ich využívania na páchanie násilných činov proti Izraelu a iným štátom, skupinám a jednotlivcom, ktoré Teherán považuje za hrozbu.

Viac o téme: StreľbaAmbasádaPolícia ŠvédskoIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu