Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Ide o teroristický útok? Streľba v Tel Avive si vyžiadala niekoľko zranených

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JERUZALEM - Izraelská polícia vyšetruje streľbu, ktorá sa v utorok podvečer odohrala na hranici Tel Avivu a jeho mestskej štvrte Jaffa. Polícia má podozrenie, že ide o teroristický útok. Podľa agentúry Reuters pri ňom utrpeli zranenia najmenej štyri osoby.

archívne video

Predstavte si, len 8 sekúnd je čas, počas ktorého je zničená ďalšia pozícia nepriateľa. (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Z prvých správ izraelských médií vyplýva, že do útoku, ktorý sa odohral v blízkosti železničnej stanice, sú zapletení najmenej dvaja ozbrojenci. Médiá súčasne informovali o desiatich zranených, pričom stav dvoch z nich je kritický. Podľa agentúry AP sú v kritickom stave po útoku najmenej štyria ľudia.

Obete stúpajú

Teroristický útok v uliciach štvrte Jaffa v Tel Avive si dnes podľa izraelskej polície vyžiadal osem mŕtvych a niekoľko zranených, píše server The Times of Israel. Predchádzajúca policajná bilancia uvádzala štyroch zabitých a sedem zranených. Polícia uviedla, že dvojicu útočníkov zneškodnila. Preveruje tiež informácie o ďalšom útoku v meste Herzlija, ktoré sa nachádza pri Tel Avive. 

Ide o teroristický útok?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: N12 TV)

Podľa izraelských médií útočníci začali strieľať na ľudí, keď vystupovali na zastávke električky. "Obaja teroristi boli na mieste neutralizovaní," uviedla vo vyhlásení polícia. Jaffa je historické prístavné mesto, v súčasnosti súčasť Tel Avivu.

Ďalší možný teroristický útok

Ďalší možný teroristický útok preveruje polícia v jednom z hotelov v pobrežnom meste Herzlija, ktoré sa nachádza neďaleko od Tel Avivu. Teroristický útok sa stal v čase, keď Izrael čelí raketovému útoku zo strany Iránu. Obyvatelia by sa podľa izraelskej armády mali schovať v krytoch.

Viac o téme: StreľbaZranenieútok Terorizumus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu