Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Súd obvinil troch tínedžerov z plánovania teroristických útokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Súd v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vzniesol obvinenia voči trom tínedžerom pre podozrenie z plánovania islamisticky motivovaných teroristických útokov, uviedla hovorkyňa krajinského súdu v Düsseldorfe. Informujeme na základe nedeľňajšej správy agentúry DPA.

Obvinení, ktorí sú vo väzbe už od apríla, sú podľa prokuratúry podozriví z prípravy teroristických útokov "v súlade s cieľmi a ideológiou (extrémistickej skupiny) Islamský štát". Dve ženy a jeden muž si údajne vymieňali na platforme Telegram plány teroristických útokov na kostoly, súdne siene a na železničné či policajné stanice, vysvetlila prokuratúra. V tom čase mali maloletí 15 až 16 rokov. Doposiaľ nebol stanovený dátum pojednávania, píše DPA.

Závažný násilný čin s cieľom ohroziť štát

Otca jednej z podozrivých osôb už v minulosti vyšetrovali pre získavanie finančných prostriedkov na podporu Islamského štátu. Súdne konanie voči štvrtej podozrivej v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko sa vedie oddelene a bolo odovzdané stuttgartskej prokuratúre. Podľa vyšetrovania mladá žena komunikovala so skupinou v Düsseldorfe a pripravovala sa na "závažný násilný čin s cieľom ohroziť štát", ozrejmila prokuratúra.

Viac o téme: Teroristický útokPolícia Obvinenie Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu