Nedeľa22. september 2024, meniny má Móric, zajtra Zdenka

Šok v nemocnici! Opitý lekár zrazil cyklistu: Po príchode na sálu zoperoval troch pacientov

(Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Skutočne šokujúci prípad sa stal v Rakúsku. Opitý lekár po ceste do práce zrazil autom cyklistu. Napriek tomu sa však vybral na sálu a zopreval troch pacientov. Kolegovia vedeli, že je pod vplyvom alkohlu. V krajine to však nie je zakázané.

Chirurg salcburskej nemocnice sa opitý vybral do práce. Cestou mal nehodu a autom zrazil cyklistu. Napriek tomu však podľa portálu novinky.cz prišiel na nemocničný sál a zoperoval troch pacientov. Policajti mu v krvi namerali 1,26 promile alkoholu a na mieste mu odobrali kľúče od auta aj vodičský preukaz.

archívne video

Policajti zastavili dvoch opitých kamionistov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Operovanie pacintov mu však zakázané nebolo. Podľa portálu totiž neexistuje žiaden predpis, ktorý by stanovoval lekárom hranicu hladiny alkoholu v krvi. Dokonca ani tým, ktorí sú na operačnom sále. Hoci jeho kolagovia údajne o tom, že je chirurg opitý vedeli, pacientom nikto nič nepovedal.

Pacientom sa našťastie nič nestalo. Salcburské štátne zastupiteľstvo zastavilo vyšetrovanie a vec podstúpilo lekárskej komore. "Nebolo preukázané žiadne konkrétne ohrozenie. Nenastali ani komplikácie, takže pri operáciách nedošlo k žiadnym pochybeniam,“ uviedla hovorkyňa prokuratúry Ricarda Ederová. „Vykonávanie operácie pod vplyvom alkoholu samo o sebe ešte nepredstavuje konkrétne nebezpečenstvo v zmysle zákona,“ dodala.

Prípadom sa však teraz zaoberá disciplinárne grémium lekárskej komory. To zatiaľ nijako nerozhodlo. Na otázku, či chirurg smie vziať v opitosti do rúk skalpel, však komora reagovala slovami, že „nie je v poriadku vykonávať v takom stave operačné zákroky“.

Viac o téme: AlkoholLekárChirurgOperácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu