Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Zvrátené sexuálne praktiky a mučenie: Z opatrovateľských domovov zachránili stovky detí a batoliat!

Z opatrovateľských domovov v Malajzii bolo zachránených 402 detí
Z opatrovateľských domovov v Malajzii bolo zachránených 402 detí (Zdroj: X/@SinarOnline)

KUALA LUMPUR – Z opatrovateľských domovov v Malajzii bolo zachránených 402 detí. Tie mali byť podľa polície nútené vykonávať sexuálne služby, boli mučené a znásilňované.

Policajné razie a vyšetrovanie v domovoch Selangor a Negeri Sembilan dospelo k záveru, že niektoré z obetí vo veku od 1 do 17 rokov boli donútené vykonávať sexuálne akty a v prípade, že odmietli boli potrestané a na telo im prikladali horúce lyžice. Túto informáciu potvrdil aj policajný inšpektor Razarudín Husain na tlačovej konferencii, informuje Daily Mail.

Opatrovatelia deťom tvrdili, že je to súčasťou náboženských rituálov a zaobchádzania. Podľa vyšetrovania zároveň deti, ktoré v domovoch boli terčom mučenia horúcimi kovovými predmetmi mali zakázané vyhľadať lekársku pomoc. Policajný inšpektor  uviedol, že niektoré z detí ani neboli siroty, no do domovov boli umiestnené, aby absolvovali „náboženskú výchovu“. Domy opatrovateľskej starostlivosti sú údajne napojené na prominentný islamský konglomerát (GISB), no ten tvrdenia o znásilňovaní a mučení zásadne popiera.

Razie v opatrovateľských domovoch boli vykonané na základe prvého prípadu obťažovania a sexuálneho zneužívania v inom zariadení v Port Dickson. V tomto prípade bolo zatknutých šesť osôb vo veku od 20 do 40 rokov. Prípad je aktuálne v štádiu vyšetrovania. Pre Free Malaysia Today komisárka pre deti uviedla, že opatrovateľské domovy musia byť do búdúcna prísne regulované a pod dohľadom. Zo 402 zachránených detí bolo 201 dievčat a 201 chlapcov. Deti podstúpili lekársku prehliadku a boli umiestnené v policajnom centre v Kuala Lumpur. Medzi obvinenými sú aj učitelia, ale aj správcovia opatrovateľských domovov.

Viac o téme: ZnásilnenieMalajziaZneužívanieOpatrovateľské domovyZachránené deti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu