Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Neuveríte, čo robil agent CIA ženám: Sexuálne napadnutia a zneužitie dôvery, najhorší prípad v dejinách!

Raymond zdrogoval počas výkonu svojej práce 27 žien
Raymond zdrogoval počas výkonu svojej práce 27 žien (Zdroj: X/@darafaye)

WASHINGTON - Tridsaťročný trest väzenia vymeral v stredu americký súd bývalému dlhoročnému pracovníkovi Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Brianovi Raymondovi za sexuálne napadnutie viac ako dvoch desiatok žien. Informovala o tom agentúra AP, ktorá verdikt označuje za jeden z najhorších v dejinách pre americkú rozviedku.

Raymond sa predtým vyšetrovateľom priznal, že zdrogoval 27 rôznych nič netušiacich žien z piatich krajín a s desiatimi z nich mal bez ich súhlasu pohlavný styk alebo iný sexuálny akt. Priznal sa tiež, že väčšinu z nich fotografoval bez ich vedomia alebo povolenia.

Hladina Dunaja v Bratislave pri Eurovei v stredu popoludní (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pri emotívnom vypočutí obete popisovali, že ich podviedol muž, ktorý sa zdal byť milý a vzdelaný a ktorého považovali za pracovníka služby, "ktorá má chrániť svet pred zlom". Raymond súdu povedal, že strávil nespočet hodín premýšľaním o tom, ako "hlboko klesol". "Žiadne ospravedlnenie nikdy nebude stačiť," dodal hovorca.

Verdikt prichádza v čase, keď sa dostali na verejnosť ďalšie prípady nevhodného sexuálneho správania zamestnancov CIA. AP minulý týždeň informovala, že iný skúsený pracovník tejto služby čelí vo Virgínii obvineniu za to, že počas kancelárskeho večierka v opitom stave siahol svojej spolupracovníčke pod sukňu a násilím ju pobozkal.

Ďalší bývalý zamestnanec CIA má budúci mesiac stáť pred porotou kvôli obvineniu, že na schodisku v sídle agentúry v Langley vo Virgínii napadol ženu šatkou. Tento prípad dodal odvahu asi dvom desiatkam žien, ktoré sa obrátili na úrady a Kongres so svojimi vlastnými výpoveďami o sexuálnych útokoch, nežiaducich dotykoch a o tom, čo považujú za snahu CIA umlčať ich.

Viac o téme: CIAÚstredná spravodajská službaBrian Raymond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu