Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

DESIVÉ zistenie: Muž (†46), na ktorého spadla strecha, bol lekár z Ukrajiny! Zanechal po sebe manželku a tri deti

Ukrajinský lekár Vitalij S. (†46) zanechal po sebe manželku a tri deti. V centre Prahy spadla na zastávku, kde sa skrýval pred dažďom, časť rímsy z neďalekej strechy. Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský lekár Vitalij S. (†46) zanechal po sebe manželku a tri deti. V centre Prahy spadla na zastávku, kde sa skrýval pred dažďom, časť rímsy z neďalekej strechy. (Zdroj: Donio.cz, X/Lubos Sramek)

PRAHA – Incident, ktorý sa odohral v centre Prahy začiatkom augusta, má oveľa vážnejšie následky, ako sa spočiatku predpokladalo. Muž, ktorý tragicky zahynul po tom, ako na jednu zo zastávok spadla rímsa z neďalekej strechy, bol lekárom z vojny zmietanej Ukrajiny. V českej metropole zanechal po sebe rodinu s deťmi.

Veľké nešťastie, ktoré sa odohralo v centre Prahe dňa ôsmeho augusta predpoludním, sa vyšetrovalo celý mesiac. Nové zistenia však vnášajú do tohto incidentu ešte väčšiu dávku tragédie. Muž (†46), ktorý sa pokúšal osudného dňa ukryť pred silnou búrkou, podišiel k električkovej zastávke na Lazarskej ulici v Prahe 1. Prívalový dážď však uvoľnil rímsu na jednej zo striech v blízkom okolí.  

Na mieste mŕtvy

Záchranná služba na miesto vyslala posádku, lekára a inšpektora. "Jednalo sa o veľmi vážny úraz. Prebehla resuscitácia, žiaľ, zranenia boli natoľko vážne, že muž zhruba okolo 50 rokov na mieste zomrel," uviedla hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová v deň nešťastia. 

Zbierka pre rodinu

Muž bol ukrajinský lekár Vitalij S. Zostala po ňom manželka a tri deti. Na paltforme Donio.cz vznikla dokonca zbierka na pomoc a podporu rodiny zosnulého lekára. Do dnešného dňa sa vyzbieralo viac ako pol milióna českých korún (19 910 eur) od 832 darcov. Nemá stanovenú cieľovú čiastku.

Ukrajinský lekár Vitalij S. s manželkou Annou a tromi deťmi Bohdanom, Zlatou a Nastenkou
Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský lekár Vitalij S. s manželkou Annou a tromi deťmi Bohdanom, Zlatou a Nastenkou  (Zdroj: Donio.cz)

"Anna a Vitalij spolu prežili 25 rokov. V roku 2002 mali svadbu a veľmi si priali veľkú rodinu s mnohými deťmi. Prvá dcéra Zlata sa narodila už v roku 2003, potom v roku 2011 prišiel na svet syn Bohdan a v roku 2013 dcéra Nastenka. Zatiaľ čo sa Anna starala o deti, Vitalij aktívne budoval svoju kariéru chirurga. Otvoril svoju kliniku na Ukrajine, aby sa staral a pomáhal nielen svojim blízkym, ale aj ostatným ľuďom s ťažkosťami," uvádza sa na webe platformy Donio.

Vyšetrovanie

Vitalij plánoval v Českej republike otvoriť veľké lekárske centrum na liečbu detí s autizmom a založiť európsku kliniku plastickej chirurgie. Osudnou sa mu stala cesta na obchodnú schôdzku, počas ktorej ho zastihol silný dážď a úkryt na zastávke sa mu stal napokon osudným.  

Polícia túto tragédiu vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti. Peniazmi zo zbierky majú byť pokryté nielen nevyhnutné rodinné výdavky, ale aj súdne trovy. 

Sto kilogramov uvoľneného materiálu

Budovu na Lazarskej ulici vlastní Poisťovňa VZP (PVZP), ktorá je dcérskou spoločnosťou Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VZP). PVZP podľa Echo24 po nehode uviedla, že "budova bola novo zrekonštruovaná a riadne udržiavaná". Hasiči z rímsy následne rozobrali zhruba 100 kilogramov uvoľneného materiálu, ktorý podľa nich mohol taktiež spadnúť. Vypracovanie znaleckého posudku môže trvať aj niekoľko mesiacov. 

Viac o téme: PomocTragédiaZbierkaLekárZastávkaVyšetrovaniePrahaČRUkrajinaKrimiLazarská ulicaVitalij S.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu