Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Turistku (68) strhol morský prúd, spustilo sa veľké pátranie: FOTO Príbuzných čakal najhorší pohľad

Telo Colleen Monfore našli v tele žraloka
Telo Colleen Monfore našli v tele žraloka (Zdroj: Getty Images, Facebook/Kim Sass)

JAKARTA - Americká turistka prišla o život pri útoku žraloka počas vysnívanej potápačskej dovolenky s priateľmi v Indonézii. Telo 68-ročnej Colleen Monfore z Michiganu našli v žalúdku žraloka po tom, čo ju strhli silné prúdy do mora.

Monfore sa spolu so šiestimi priateľmi potápala pri ostrove Pulau Reong 26. septembra, keď ju odniesli silné prúdy. Sprievodca lode ju nedokázal zachrániť a dostať späť na palubu. Indonézske úrady rozbehli pátranie, ktoré trvalo osem dní. Nakoniec ho však záchranári 3. októbra ukončili pre zlé podmienky na mori aj nízkej šanci, že sa im ženu podarí ešte nájsť.

Telo stratenej turistky sa nakoniec po troch dňoch po ukončení pátrania objavilo po tom, čo v nedeľu rybár ulovil žraloka vo Východnom Timore. "Žralok nebol v normálnom zdravotnom stave. Myslel som si, že prehltol plast alebo rybársku sieť. Rozrezali sme ho, aby sme zistili problém, a vnútri sme našli pozostatky ženy," uviedol rybár, píše New York Post.

Prípad úrady vyšetrujú

Miestne úrady uviedli, že telo bolo v čiernom neoprénovom obleku, keď ho vytiahli zo žalúdka žraloka. Vyšetrovanie prípadu stále prebieha. Úrady uviedli, že Východný Timor nie je indonézske územie. "V súčasnosti prípad ďalej vyšetrujeme, aby sme potvrdili, či ide o pozostatky osoby hlásenej ako nezvestnej v Indonézii," uviedol Muhammad Saleh Goro, vedúci regionálnej technickej implementačnej jednotky pre správu morského parku na ostrove Alor. Že ide o nezvestnú ženu nasvedčuje okrem miesta nájdenia tela aj fakt, že na jeho pozostatkoch v útrobách žraloka sa navyše našli aj časti potápačského vybavenia.

Fotografie z miesta činu ukazujú mŕtveho žraloka rozrezaného doširoka, s pravdepodobnými ľudskými pozostatkami v pozadí. Incident znovu upozorňuje na nebezpečenstvo, ktoré môžu predstavovať silné morské prúdy a dravé morské živočíchy pre potápačov a plavcov v oblasti.

Viac o téme: ŽralokPotápanieIndonéziaColleen Monfore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu