Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Pripravte sa, prichádza prudká zmena počasia: Sychravo, intenzívne búrky a dážď, blíži sa studený front!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Príjemný víkend a teplé jesenné dni už v nasledujúcich hodinách vystrieda prudká zmena počasia a o slovo sa opäť prihlásia zrážky. Studený front môže priniesť aj intenzívne búrky a denné a nočné teploty už prudko zrazí nadol.

O zmenu počasia sa postará vplyv studeného frontu a tlaková níž, ktorá sa bude postupne presúvať naprieč Európou. Teploty, ktoré sa cez víkend šplhali k +25 stupňom Celzia boli o 5 až 8 stupňov vyššie ako dlhodobý teplotný priemer. Podľa meteorológov ale už najbližšie hodiny prinesú výraznú zmenu, informuje imeteo.sk.

Búranie poškodeného mosta v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ešte dnes bude v strednej a východnej Európe prevládať jasné a polooblačné počasie s teplotami cez +25 stupňov Celzia, no postupne sa studený front z Nemecka a Rakúska presunie aj nad naše územie. Podľa predpovedí prinesie front aj intenzívny dážď, ktorý zasiahne celé Slovensko. A hoci búrky sú v utorok zatiaľ vylúčené, už v noci z utorka na stredu sa môžu vyskytnúť aj na našom území. Od stredy tak Slovensko čaká sychravé počasie s výdatným dažďom a výraznejším poklesom teplôt na 17 až 19 stupňov Celzia na severe a na juhu ešte príjemných 20 až 23 stupňov Celzia.

Oveľa výraznejšie ochladenie nás čaká ale cez víkend, od soboty 28.9., informuje Počasie a radar. Tlaková níž spolu so studeným frontom bude prechádzať priamo cez naše územie a prinesie viac oblačnosti, dažďa, ale aj nižšie denné teploty. Maximálne denné teploty sa tak už od soboty budú pohybovať iba okolo +10 stupňov Celzia, na juhu okolo +16 stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieStudený frontTlaková níž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu