Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Tri rôzne nehody malých lietadiel v Nemecku si vyžiadali 3 mŕtvych a 2 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Traja ľudia prišli v sobotu o život pri dvoch rôznych nehodách malých lietadiel v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Ďalšie dve osoby sa zranili, keď malé lietadlo havarovalo v Hesensku. Informovala o tom agentúra DPA.

Prvá z nehôd sa odohrala dopoludnia južne od mesta Bielefeld v Severnom Porýní-Vestfálsku. Lietadlo sa zrútilo a roztrieštilo v kroví. Na palube dvojplošníka bol iba pilot, ktorý zahynul. Príčina nehody nebola známa.

archívne video

Americký špeciál na letislu M.R. Štefánika (Zdroj: Tip čitateľa)

Ďalšie lietadlo havarovalo do poľa v oblasti mesta Soest krátko po vzlete z malého letiska Bad Sassendorf, pričom zahynuli dvaja ľudia. Ani v tomto prípade nebola príčina nešťastia bezprostredne jasná. Podľa polície na miesto pribehli okoloidúci a pokúšali sa poskytnúť prvú pomoc.

Na severe spolkovej krajiny Hesensko sa vážne zranili dvaja muži, keď sa jednomotorové lietadlo zrútilo krátko po štarte z letiska Korbach. Stroj podľa polície nenabral dostatočnú výšku a zrútil sa neďaleko letiska. Zranených previezli do nemocnice bez ohrozenia života.

Viac o téme: NehodyObeteZraneniaLietadláNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu