Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Dramatické chvíle na letisku: Lietadlo pri štarte odtrhlo chvost iného lietadla, na palube vypukla panika!

Väčšie lietadlo zrazilo chvostovú časť menšieho regionálneho lietadla
Väčšie lietadlo zrazilo chvostovú časť menšieho regionálneho lietadla (Zdroj: X/@fl360aero)

ATLANTA – Na rolovacej dráhe v americkej Atlante sa zrazili dve lietadlá. Väčšie lietadlo zrazilo chvostovú časť menšieho regionálneho lietadla a cestujúci zostali v šoku.

Na medzinárodnom letisku Hartsfield-Jackson v Atlante došlo ku kolízii medzi dvomi lietadlami. Krídlo lietadla Delta Airbus A350, ktoré smerovalo do Tokia narazilo do chvosta menšieho lietadla Bombardier CRJ-900. Pri otáčaní utrhlo celý chvost a lietadlo muselo byť odtiahnuté, informuje ABC.net.

Otázka dofinancovania sektora podľa Dolinkovej zatiaľ nie je na stole (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

K incidentu sa vyjadril aj jeden z cestujúcich a uviedol, že zvuky, ktoré počul neveštili nič dobré. „Počuli sme zvuky škriabania kovu a hlasné buchoty. Sme v poriadku. Našťastie na mieste nevznikol žiaden oheň ani dym,“ dodal. Letecká spoločnosť uviedla, že okrem poškodeného chvostu lietadla došlo k poškodeniu aj väčšieho lietadla Airbus a ospravedlnili sa svojím zákazníkom, ktorých let bol zrušený.

Vedenie medzinárodného letiska Hartsfield-Jackson v Atlante uviedlo, že pasažieri museli byť odvezení autobusom späť na terminál a ich lety bol prerezervované na iné lety. V Airbuse bolo 221 pasažierov, v menšom regionálnom lietadle bolo 56 pasažierov. Letecká spoločnosť upresnila, že aktuálne prebieha vyšetrovanie, čo predchádzalo kolízii a prisľúbili spoluprácu s Národným úradom pre bezpečnosť dopravy, aby sa nehoda objasnila. Obe lietadlá boli odovzdané k oprave a letisko dodalo, že vplyv tejto kolízie na prevádzku letiska bol len minimálny.

Viac o téme: NehodaKolíziaAtlantaHartsfield-Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu