Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Deutsche Bahn čelí rozsiahlemu výpadku: Železničná doprava je narušená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERLÍN – K rozsiahlemu narušeniu železničnej dopravy došlo v sobotu v strednej časti Nemecka. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB), ktorá problémy pripísala technickej poruche. Do jej vyriešenia museli mnohé vlaky čakať na staniciach.

Aktualizované 19:10 Opravili technickú poruchu, ktorá narušila železničnú dopravu

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.  DB uviedla, že diaľkové a regionálne vlaky, ktoré museli dočasne čakať na staniciach, už premávajú. Cestujúci by si však mali vopred skontrolovať svoje spoje.

DB na svojej webovej stránke uviedla, že urýchlene pracuje na vyriešení problému. Bližšie detaily neposkytla.Verejnoprávna stanica ARD informoval, že v oblasti okolo Frankfurtu nad Mohanom úplne zastavili všetky diaľkové i miestne železničné spoje. Podľa správy nastala porucha v systéme satelitnej rádiovej komunikácie železničnej spoločnosti.Výpadok sa týkal aj vlakov obsluhujúcich letisko vo Frankfurte nad Mohanom a hlavnú železničnú stanicu v tomto meste, ktoré sú dôležitými dopravnými uzlami.

 

Viac o téme: NarušenieŽelezničná dopravaNemeckoDeutsche Bahn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu