Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Poprava úradníkov?! Desivé správy z KĽDR, údajne nezabránili povodniam, ktoré si vyžiadali asi tisíc obetí!

Vodca KĽDR Kim Čong-un
Vodca KĽDR Kim Čong-un (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL/PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un nechal údajne minulý mesiac popraviť dve až tri desiatky vládnych úradníkov z provincie Čagangdo, ktorú v júli postihli smrtiace povodne a zosuvy pôdy. Úradníci vraj boli potrestaní za to, že nezabránili katastrofe, ktorá si vyžiadala odhadom asi tisíc obetí, informovali juhokórejské médiá. Ich správy nie je možné overiť z nezávislých zdrojov, pripomínajú agentúry.

Severokórejské úrady sľúbili, že prísne zakročia proti tým, ktorí údajne mohli urobiť viac pre to, aby obetiam zabránili, uviedla juhokórejská stanica Čoson TV s odvolaním sa na nemenovaného severokórejského predstaviteľa.

Policajti zastavili dvoch opitých kamionistov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Severokórejský režim je veľmi uzavretý, a preto je ťažké overovať akékoľvek informácie. Severokórejská tlačová agentúra KCNA však napísala, že Kim Čong-un nariadil úradom "prísne potrestať" úradníkov po ničivých záplavách, ktoré v júli postihli provinciu Čagangdo blízko hraníc s Čínou. Na mimoriadnom zasadnutí v meste Sinuidžu Kim Čong-un vyzýval na potrestanie tých, ktorí zanedbali svoje povinnosti a zavinili tak obete, ktorým sa dalo predísť, dodala KCNA.

Rozsiahle povodne, ktoré v júli postihli severozápadnú provinciu Čagangdo, pripravili tisícky obyvateľov o strechu nad hlavou a vyžiadali si zrejme vysoký počet mŕtvych a zranených. Juhokórejské médiá uviedli, že počet obetí mohol presiahnuť tisícku. Severokórejské štátne médiá informovali, že povodne zaplavili 4100 domov, 3000 hektárov poľnohospodárskej pôdy a mnoho verejných budov, ciest a železníc v meste Sinuidžu a susednom Uidžu.

Viac o téme: PovodneKĽDRSmrť úradníkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu