Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Hrozba aj v Česku! Stovky škôl dostali výhražný e-mail, že sú zamínované

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Stovky škôl v Česku dostali v utorok e-mail, že sú zamínované. Na sociálnej sieti X to napísala česká polícia s tým, že výhražný e-mail preveruje. Dodala, že v súčasnosti nemá žiadne konkrétne informácie smerujúce k tomu, že by bol niekto ohrozený, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Aktuálne v celej ČR preverujeme výhražný e-mail, ktorý bol adresovaný stovkám škôl a v ktorom pisateľ inštitúciám oznamuje, že sú zamínované. So zástupcami škôl intenzívne komunikujeme a prijali sme príslušné opatrenia, v rámci ktorých chceme do bežného chodu zasahovať čo najmenej," uviedlo policajné prezídium.

Na prípade podľa vedenia českej polície pracuje aj Národná centrála proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite. Podobný prípad riešia v utorok aj slovenskí policajti. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok oznámil, že na takmer 270 školách na Slovensku nahlásili v utorok ráno bombu. Na miestach zasahuje polícia a reálnosť bombovej hrozby sa vyhodnocuje. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci teroristického útoku.

Viac o téme: ČeskoPolícia ŠkolaZamínovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu