Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Krvavý útok na základnej škole v Domažliciach! Žiačka zaútočila nožom na svojich spolužiakov

(Zdroj: X/Policie ČR)

DOMAŽLICE - Jedna zo žiačok základnej školy v Domažliciach v Plzenskom kraji zaútočila nožom na svojich spolužiakov, pričom zranila dve deti. Policajti ju zadržali. Uviedli to v utorok na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"V súčasnosti sú naše sily a prostriedky na ZŠ Komenského 17 v Domažliciach, keďže tu jedna zo žiačok podľa prvotných informácií zaútočila nožom na spolužiakov. Zranené boli dve deti, ktorých rodičia sú už informovaní. Podozrivé dievča sme zadržali v priebehu niekoľkých minút," informovala polícia. Viac informácií polícia oznámi neskôr.

Udalosť sa zrejme stala na druhom stupni školy. "Dnes 3. 199 9. 2024 bola ukončená výučba na 2. stupni našej školy z dôvodu mimoriadnej udalosti. Žiaci boli poučení o bezpečnom odchode zo školy. Všetky deti sú v poriadku. Výučba na 1. stupni pokračuje podľa rozvrhu," uviedla škola na svojom facebookovom profile a na webe.

 

UPOZORNĚNÍ! Dnes 3. 9. 2024 byla ukončena výuka na 2. stupni naší školy z důvodu mimořádné události. Žáci byli poučeni...

Posted by ZŠ Domažlice, Komenského 17 on Tuesday, September 3, 2024

Zvolaný je aj krízový štáb

Bližšie informácie nemá zatiaľ domažlický viceprimátor Viktor Krutina (Piráti). "Zvolali sme krízový štáb na 11.00 h, kde sa budeme celej záležitosti venovať. Zatiaľ zisťujeme informácie od všetkých zainteresovaných zložiek," povedal ČTK. V jedenásťtisícových Domažliciach sú dve základné školy.

Polícia na sociálnej sieti X neskôr uviedla, že dve zranené deti nie sú v ohrození života a starajú sa o ne zdravotníci. Okrem nich si prevzali aj ďalšie dieťa, ktoré utrpelo šok. Na mieste sú tiež policajní krízoví interventi, ktorí sú pripravení poskytnúť psychologickú pomoc. Minister školstva Mikuláš Bek na sociálnej sieti X uviedol, že udalosť ho veľmi mrzí. "Násilie v školskom prostredí je absolútne neprijateľné. S domažlickými kolegami sme v spojení a sme pripravení im poskytnúť akúkoľvek podporu," dodal šéf rezortu školstva.

Viac o téme: NôžZákladná školaČeskoútok Domažlice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu