Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Hrôzostrašný prípad: 35-ročný muž väznil ženu v stodole viac ako päť rokov, zneužívanie a týranie hladom a smädom!

(Zdroj: Getty Images)

GAIKI – Prokuratúra v Poľsku v týchto dňoch obvinila 35-ročného muža, ktorý väznil a zneužíval 30-ročnú ženu viac ako päť rokov. Podľa slov ženy jej obmedzoval prístup k vode, mučil ju fyzicky aj psychicky a znásilňoval ju. Obyvatelia malej obce sú z prípadu zhrození.

Prokuratúra uviedla, že muž obmedzoval žene aj prístup k hygienickým potrebám a svetlo. Okrem toho jej nepodával vodu a jedlo, bil ju a mučil fyzicky a psychicky a znásilňoval ju. Hovorkyňa prokuratúry uviedla, že bola nariadená aj obhliadka stodoly, kde bola obeť niekoľko rokov držaná, informuje poľský polsatnews.pl.

Polícia obvinila v rámci akcie Lovec päť tínedžerov, tzv. lovcov pedofilov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Ako prvý o prípade informoval poľský denník Myglogow.pl, ktorý dokonca s obeťou agresora aj komunikoval. 30-ročná Malgorzata z Leszna sa s mužom zoznámila na internete a Mateusz J. žil na dedine Gaiki s rodičmi. V stodole bola žena väznená od 1.januára 2019. Z väzenia sa jej podarilo dostať iba na lekárske ošetrenie. Dokonca v miestnosti porodila aj dieťa, ktoré bolo odovzdané na adopciu.

Práve pri jednom z vyšetrení v nemocnici sa žene podarilo informovať personál o trápení. Počas hospitalizácie boli zaznamenané zranenia, ktoré naznačovalo dlhodobé zneužívanie. 30-ročná žena ale už toľko rokov žila vo väzení, že neverila v oslobodenie. V záznamoch sa objavila zlomená ruka noha, ale aj zranenie konečníka. V rozhovore uviedla, že si pamätá každý deň trápenia, poníženia a bolesti. Keď ju muž viezol do nemocnice, zakaždým dostala na hlavu kuklu, aby nevidela kde presne bývajú. Teplú vodu dostala iba za "poslušné správanie". Matka 35-ročného syna, ktorá bývala v dome vzdialenom od technickej miestnosti iba 10 metrov uviedla, že údajne o väznení ženy nevedeli.

Z otrasného týrania sú šokovaní aj susedia, no uviedli, že zrejme bola miestnosť zvnútra odhlučnená. Keď žena nesplnila mužove sexuálne túžby, odmietol jej dať aj jesť. Kŕmil ju len vtedy, keď už nemala silu alebo ju bolelo na hrudníku. „Asi sa bál, že zomriem,“ dodala. Obyvatelia malej obce uviedli, že muž bol tichý, ľuďom sa vyhýbal, nepracoval a bol závislý od svojich rodičov. Okresná prokuratúra podala návrh na dočasné zadržanie muža a hrozí mu trest odňatia slobody v dĺžke 25 rokov.

Viac o téme: TýraniePoľskoZneužívanieTýranie hladom a smädom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu