Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Polícia na západe Nemecka zastrelila muža ozbrojeného nožmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemeckí policajti zastrelili v utorok muža, ktorý ohrozoval okoloidúcich na ulici v meste Moers na západe Nemecka a na policajtov zaútočil dvoma nožmi, oznámili tamojšie úrady. Informuje o tom agentúra AP.

K incidentu prišlo popoludní okolo 14.45 h. Polícia uviedla, že na miesto vyslala hliadku, aby preverila hlásenia o neznámom mužovi, ktorý údajne napadol niekoľkých ľudí a vyhrážal sa im. Muž podľa polície napadol jej príslušníkov po príchode na miesto dvoma nožmi. Policajti preto na 26-ročného útočníka vystrelili a smrteľne ho zranili. Nikto iný pri incidente zranenia neutrpel.

archívne video

Polícia zadržala hekera, ktorý páchal počítačovú trestnú činnosť v Nemecku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Mesto Moers leží neďaleko miest Duisburg a Düsseldorf v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Minulý piatok v meste Solingen v tom istom regióne zomreli pri útoku nožom počas osláv založenia mesta dvaja muži a jedna žena a osem ľudí utrpelo zranenia.

Islamský extrémista

Podozrivý, islamský extrémista zo Sýrie, sa o deň neskôr sám prihlásil na polícii. Po tom, ako mu zamietli žiadosť o azyl, ho mali vlani deportovať do Bulharska, cez ktorého územie vstúpil do EÚ. Istý čas bol však nezvestný, a preto ho nevyhostili, v dôsledku čoho teraz nemecká vláda čelí kritike za nedostatočné opatrenia týkajúce sa práve migrácie a deportácií. Podľa prokuratúry bol útočník motivovaný ideológiou Islamského štátu. V reakcii na útok v Solingene prisľúbil v pondelok nemecký kancelár Olaf Scholz sprísnenie zákonov v oblasti útokov nožom a urýchlenie deportácií neúspešných žiadateľov o azyl.

Viac o téme: NôžSmrťPolícia NemeckoNapadnutieMužMoers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu