Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Polícia v nemeckom Recklinghausene zastrelila podozrivého muža ozbrojeného nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DORTMUND - Nemecká polícia v meste Recklinghausen na západe krajiny zastrelila v stredu podozrivého muža ozbrojeného nožom, uvádza sa v policajnom vyhlásení. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Z predbežného vyšetrovania vyplýva, že 33-ročný muž začal útočiť v jednom z obytných domov v stredajších večerných hodinách. Svedkovia uviedli, že podozrivého videli s nožom. Po tom, čo na miesto prišla polícia, začala byť situácia nebezpečná a vyústilo to do "použitia strelnej zbrane" voči podozrivému, uvádza sa vo vyhlásení. Muž pritom utrpel smrteľní zranenia.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Hovorca polície v Dortmunde, ktorá vyšetrovanie prevzala, uviedol, že nebolo bezprostredne jasné, koľko policajtov sa na mieste incidentu nachádzalo a ktorý z nich použil zbraň, píše DPA. K incidentu došlo len niekoľko dní po tom, ako útočník nožom zabil troch ľudí a ďalších ôsmich zranil v západonemeckom meste Solingen.

Počas separátneho incidentu v meste Moers takisto na západe krajiny zas polícia zastrelila podozrivého útočníka s nožmi.

Viac o téme: ZastreleniePodozrivý mužPolícia NemeckoRecklinghausen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu