Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Kúsok od KATASTROFY: FOTO Lietadlu sa pri štarte POŠKODILO krídlo a koleso, prišlo sa na to až za OCEÁNOM!

Poškodené koleso na lietadle Boeing 787 spoločnosti Qantas, ktoré pravidelne lieta ponad Atlantický oceán
Poškodené koleso na lietadle Boeing 787 spoločnosti Qantas, ktoré pravidelne lieta ponad Atlantický oceán (Zdroj: X/Airline Secrets Exposed/Alex)

RÍM/PERTH – Komerčné zaoceánske lety prinášajú okrem nádherných výhľadov aj dlhú cestu v lietadle, počas ktorej sa môže stať čokoľvek. V horšom prípade sa nikto nič nedozvie a na problém sa príde až po bezpečnom pristátí. Presne to sa odohralo počas letu z Európy do Austrálie, pričom pasažieri vôbec netušili, že od katastrofy nemali vôbec ďaleko.

Obrovské šťastie mali pasažieri a celý personál lietadla spoločnosti Qantas Airways OF6, ktoré v sobotu 24. augusta vzlietlo z rímskeho letiska Leonarda da Vinci-Fiumiciono a malo namierené do ďalekého austrálskeho Perthu. Boeing 787 sa mal podľa portálu Aviaton poškodiť už v Taliansku počas vzletového manévru. 

Moment hrôzy 

Na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko obrázkov, ktoré poukazujú na detailný záber jednej z pneumatík lietadla. "Airline Secrets Exposed" informuje, že za celým problémom mal byť porušený dezén na pneumatike jedného z kolies, ktorý následne poškodil jedno z krídiel. "Lietadlo je už bezpečne na Zemi (Perth) a čaká sa na ďalšie vyšetrovanie…"

Podľa údajov, ktoré poskytol Flight Radar, Boeing 787 odštartoval z Ríma o 14:23 UTC (svetového času) a po 15 hodinách a 22 minútach (13 354 km) pristál bezpečne o 5:42 UTC v austrálskom Perthe.

Vyjadrenie Qantas

Letecká spoločnosť Qantas sa k incidentu s lietadlom vyjadrila nasledovne: "Počas vzletu v Ríme sa behúň oddelil od jednej z pneumatík nášho lietadla Boeing 787 Dreamliner a poškodil pravé krídlo lietadla v jeho spodnej časti. Pneumatika zostala natlakovaná a let prebiehal ako obvykle bez vplyvu na systémy alebo bezpečnosť. Piloti, posádka ani pasažieri o incidente nevedeli. Lietadlo pristálo v Perthe bez problémov a o poškodení informoval až údržbársky tím, ktorý robí okolo každého lietadla bežnú kontrolu." 

Poškodený Boeing bude podľa Qantas prevezený do Sydney alebo Melbourne, kde krídlo a pneumatiku opravia. Lety medzi Perthom a Sydney boli pre tieto problémy zrušené a cestujúci museli byť presmerovaní na iné linky. Zrušený bol aj jeden zaoceánsky let.

Viac o téme: KolesoKrídloPoškodenieLietadloRímTalianskoAustráliaQantasPerth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu