Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúci obrat: Exprezident sa raduje! Trump je zrazu favoritom v prezidentskej kampani

Donald Trump sa môže radovať.
Donald Trump sa môže radovať. (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Donald Trump a Kamala Harrisová momentálne zvádzajú súboj v boji o Biely dom. Po nedávnych zdrvujúcich číslach z prieskumov teraz Trump dostáva prekvapivo pozitívne správy. Stávkové kancelárie ho vidia ako jasného favorita proti Harrisovej.

Donald Trump je momentálne uprostred predvolebnej kampane. Nedávno dostal niekoľko menej príjemných správ. Podľa posledných prieskumov sa náskok Donalda Trumpa v niektorých štátoch naďalej zmenšuje. Republikánsky kandidát na prezidenta je tak v súčasnosti v tesnom súboji s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou. Americkí bookmakeri však teraz prichádzajú k inému záveru. To by malo potešiť najmä Donalda Trumpa.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Trump sa zdá byť čoraz nervóznejší

A nedávno všetko vyzeralo tak, že Kamala Harrisová bude mať šancu dostať sa do Bieleho domu, na rozdiel od názoru mnohých politických expertov. Harrisovej vstup do pretekov v roku 2024 po odchode prezidenta Joea Bidena povzbudil demokratov. Jej čísla v prieskumoch prudko vzrástli a jej kampaň údajne vyzbierala za mesiac ohromujúcich viac ako 500 miliónov dolárov.

Okolnosť, z ktorej sa tiež nedávno zdalo, že to Trumpa čoraz viac znervózňuje. Bývalý americký prezident mal spočiatku problémy prispôsobiť sa Harrisovej ako svojej novej rivalke. Jeho početné útoky proti demokratke nedávno jasne ukázali, aký je Trump v skutočnosti napätý. Občas pôsobil Trump nezvyčajne roztržito a občas dokonca bez plánu.

Stávkové kancelárie momentálne vidia Donalda Trumpa ako favorita v amerických voľbách

Teraz však jeho kampaň zaznamenala niekoľko dobrých správ, o ktorých informoval okrem iného online portál „Newsweek“. Vo štvrtok niekoľko popredných bookmakerov videlo Trumpa ako favorita na víťazstvo v amerických voľbách v novembri. Ešte v utorok pritom všetci označili Harrisovú za favorita.

Aktuálne prieskumy ukazujú: Trump sa v týchto štátoch momentálne presadzuje

A to nie je jediná pozitívna správa pre Donalda Trumpa a jeho tím. V utorok zverejnený prieskum v rozhodujúcich štátoch ukázal, že Trump je v Pennsylvánii a Arizone tesne pred Harrisovou a v Michigane, Severnej Karolíne a Wisconsine sú na rovnakej úrovni. Tri ďalšie prieskumy tiež ukázali, že Harrisová nedávno zaostávala za Trumpom v Pensylvánii.

Viac o téme: Donald TrumpKamala HarrisováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu