Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Exprezident je v panike: Pre TOTO sa Trump trasie pred televíznym duelom s Harrisovou

Kamala Harrisová a Donald Trump bojujú o prezidentský úrad.
Kamala Harrisová a Donald Trump bojujú o prezidentský úrad. (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Donald Trump pôsobí pred televíznym duelom proti Kamale Harrisovej nezvyčajne nervózne. Podľa správ sa rozpútal ostrý spor o pravidlá televízneho duelu. Trump sa zrejme bojí, že by ho Harrisová mohla pred kamerami strápniť.

Donald Trump a Kamala Harrisová zubami nechtami bojujú o to, aby sa dostali do Bieleho domu. Zatiaľ čo Trump vznáša svoje obvyklé hlasné a niekedy absurdné obvinenia proti svojej rivalke, Kamala Harrisová sa spolieha na jasné posolstvá. O tom, ktorú z týchto taktík voliči prijmú lepšie, nakoniec rozhodnú voliči. 10. septembra (miestneho času/11. septembra SELČ) sa Trump a Harrisová majú predbežne po prvýkrát stretnúť naživo v televízii. Výkon, ktorý môže rozhodnúť, kto voľby vyhrá.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Trump a Harrisová sa hádajú o pravidlách v televíznom súboji

Zúčastní sa však vôbec Trump, ktorého čísla v prieskumoch v poslednom čase dramaticky klesli? Podľa reportérov z Politico Playbook Eugena Danielsa, Rachaela Badeho a Ryana Lizza Trump nedávno naznačil, že možno nebude viesť diskusiu. Dôvod: Kampane sa podľa odborníkov „dostali do slepej uličky, pokiaľ ide o pravidlá diskusie“.

Zatiaľ čo tím Kamaly Harrisovej obhajuje ponechanie mikrofónov zapnutých počas celej debaty na ABC – ako to vždy robili počas prezidentských debát – Trump má iné plány. Chce, aby boli mikrofóny kandidátov stlmené, keď nie sú na rade. Trump chce týmto spôsobom zabrániť tomu, aby sa prípadne dopustil chýb.

Harrisová na druhej strane dúfa, že mu to poskytne jasnú výhodu nad Trumpom. Podľa odborníkov urobí demokratka všetko pre to, aby Trumpa vyviedla z miery.

Harrisovej tím si je istý víťazstvom

Brian Fallon, vedúci komunikačný poradca Harrisovej kampane, pre "Politico Playbook" uviedol: "Informovali sme ABC a ďalšie stanice, ktoré plánujú zorganizovať možnú debatu v októbri, že si myslíme, že mikrofóny oboch kandidátov by mali byť počas celého vysielania zapnuté. Predpokladáme, že Trumpovi stúpenci by uprednostnili vypnutý mikrofón, pretože neveria, že ich kandidát dokáže 90 minút sám vystupovať prezidentsky," povedal Fallon.

Trump kritizuje Harrisovú a stanicu ABC

Trump už cez víkend zareagoval a pritom zaútočil aj na stanicu ABC, ktorá bude organizovať debatu. Pýtal sa, prečo by sa jej vôbec mal zúčastniť – hoci predtým s duelom súhlasil. Na Truth Social tiež uviedol, že Harrisová odmieta poskytovať rozhovory a teraz chce zmeniť pravidlá debaty na "ABC Fake News." Trumpov hovorca dodal: "ABC ponúklo presne rovnaké pravidlá debaty ako CNN a my sme ich akceptovali – rovnako ako Harrisovej tím."

Hovorca tým narážal na televízny duel medzi Trumpom a vtedajším demokratickým prezidentským kandidátom, americkým prezidentom Joeom Bidenom. Počas tohto duelu boli mikrofóny toho, kto práve nehovoril, vypnuté.

Obaja sa stretli v debate, ktorú v júni organizovala CNN. Bidenov katastrofálny výkon viedol k jeho odstúpeniu z kampane a americká viceprezidentka Harrisová teraz kandiduje za demokratov v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia 5. novembra, proti Trumpovi.

Viac o téme: Donald TrumpKamala HarrisováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu