Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Dôchodkyňa sa vybrala na hríby: Našli ju až po štyroch dňoch, hotový zázrak, pila dažďovú vodu, je živá a zdravá!

89-ročná dôchodkyňa prežila vďaka dažďovej vode neuveriteľné štyri dni
89-ročná dôchodkyňa prežila vďaka dažďovej vode neuveriteľné štyri dni (Zdroj: Vigili del Fuoco)

MALNATE – 89-ročná dôchodkyňa išla so synom hľadať do lesa huby. Nasledoval ale nešťastný pád a rozsiahle pátranie. Rodina už strácala nádej a myslela si, že ju už nenájdu.

Príbuzní 89-ročnej Giuseppini Bardelliovej už strácali nádej. Po štyroch dňoch ale prišla mimoriadne pozitívna správa. Záchranárom sa ju podarilo nájsť živú a zdravú. Dôchodkyňa sa stratila počas výletu so synom v priesmyku Forcora, v horách na hranici so Švajčiarskom 21. augusta. So synom sa ale na ceste rozdelili a po dôchodkyni sa zľahla zem, informujú talianske médiá.

Oslavy 80. výročia SNP v Kunerade priniesli aj odhalenie repliky partizánskeho bunkra (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Okamžite jej príbuzní zorganizovali rozsiahle pátranie a záchrannej operácie sa zúčastnil hasičský zbor, civilná ochrana, dobrovoľníci ale aj ďalšie špecializované jednotky vrátane dronov, psov a dokonca aj vrtuľník. Po dôchodkyni pátrali až 4 dni.

Zlom nastal v nedeľu 25. augusta, keď tím hasičov spolu s dobrovoľníkmi civilnej ochrany započuli volanie o pomoc prichádzajúce z ťažko dostupnej oblasti pokrytej hustým papradím. Podľa slov 89-ročnej Guiseppini sa pošmykla, stratila rovnováhu a spadla. Štyri dni prežila iba vďaka dažďovej vode, ktorú pila.

Dehydrovanú dôchodkyňu v šoku si prebrala rýchla zdravotná služba a previezli ju do najbližšej nemocnice na potrebné ošetrenia. Napriek tomu, že v lese strávila neuveriteľné štyri dni je jej stav stabilizovaný. Po prevoze do nemocnice 89-ročná žena povedala, ako sa jej podarilo prežiť. V stredu, v deň zmiznutia bola búrka, vďaka ktorej mohla piť vodu z kaluže. V noci sa schovala pod buk, kde si ustlala na papradí a z dôvodu bolesti spala na bruchu. Podľa syna prežila najmä vďaka niekoľkoročným skúsenostiam a celoživotnému nadšeniu z hôr.

Viac o téme: DôchodkyňaNezvestnáTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu