Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Thajsko postihli povodne a zosuvy pôdy: Vyžiadali si 22 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BANGKOK - Najmenej 22 mŕtvych a 19 zranených si vyžiadali prívalové povodne a zosuvy pôdy, ktoré v Thajsku spôsobili monzúnové dažde. Postihnutých bolo asi 30 000 domácností. Miestne úrady dnes varovali, že riziko záplav a zosuvov v niektorých provinciách pretrváva, informovala agentúra Reuters.

Ruský pár a deväť robotníkov zo susednej Barmy bolo medzi 13 osobami, ktoré zahynuli pri zosuve pôdy na ostrove Pchúket na juhu Thajska. Záchranári sa snažia vyslobodiť troch robotníkov z trosiek tunela, ktorý sa zrútil v severovýchodnej provincii Nakchon Rátčchasímá. Tunel je súčasťou thajsko-čínskeho projektu stavby železnice, uviedlo thajské ministerstvo dopravy.

archívne video

Polícia letecky monitoruje situáciu vodných tokov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Povodne pretrvávajú v piatich severných provinciách, ako je Čchíengraj, Sukótchaj a Pchré. Hrozí riziko stúpajúcej vody v oblastiach okolo rieky Čao Pchraja vrátane hlavného mesta Bangkoku. Najhoršie záplavy v novodobej histórii Thajsko zažilo v roku 2011, keď bolo postihnutých 65 provincií a zomrelo až 900 ľudí. Obdobie dažďov v krajine trvá od júna do októbra a často pri ňom vznikajú povodne.

Viac o téme: ZáplavyPočasieObeteZosuv pôdyThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu