Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Boje pokračujú! Po zásahu obytnej budovy v Pásme Gazy hlásili 11 obetí

Raketové útoky v Pásme Gazy
Raketové útoky v Pásme Gazy (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

GAZA - Najmenej 11 ľudí zahynulo po tom, čo izraelské sily zasiahli obytnú budovu v meste Bajt Lahíja na severe Pásma Gazy. Útok sa podľa palestínskej tlačovej agentúry Wafa udial vo štvrtok ráno. Informuje správa agentúry Reuters a televízie al-Džazíra.

Podľa zdrojov zo zdravotníckeho prostredia väčšina obetí útoku boli ženy a deti. Obete a zranených následne previezli do neďalekej Nemocnice Kamála Adwána. Wafa uviedla, že viacerí ďalší ľudia sú zakliesnení pod troskami budovy.

archívne video

Fico kritizuje Európsku radu, že nemá postoj k situácii v Pásme Gazy (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Izraelské sily v stredu večer podnikli viacero náletov v Pásme Gazy, pri ktorých podľa vlastných slov zničili viac ako 150 podzemných tunelov a celú brigádu militantného hnutia Hamas. Minister obrany Izraela Joav Galant v stredu večer uviedol, že armáda sa bude v najbližších dňoch zameriavať na sever Pásma Gazy.

Vojna v Pásme Gazy sa začala po bezprecedentnom útoku Hamasu na juh Izraela zo 7. októbra minulého roka. Pri útoku zahynulo 1200 ľudí. Izraelská odvetná ofenzíva si vyžiadala už viac ako 40.000 obetí na životoch.

Viac o téme: ObeteGazaIzrael.boje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu