Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Príšerné odhalenie: Uniklo desivé VIDEO! Poskytuje pohľady na Putinove väznice na mučenie

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

MOSKVA - Nové šokujúce video z Ruska vyvoláva diskusie. Hrôzostrašné zábery poskytujú detailný pohľad na väznice Vladimira Putina a zároveň odhaľujú, ako veľmi musia Putinom zajatí vojaci trpieť.

Vladimir Putin chce propagandou a mučením odvrátiť pozornosť od chýb. Od začiatku ukrajinskej vojny sa o Putinových takzvaných „mučiarskych väzeniach“ opakovane píše. Video, ktoré sa teraz objavilo, jasne ukazuje, aké hnusné sú v skutočnosti podmienky v Putinových obávaných väzenských zariadeniach.

archívne video

Námorné sily USA, Spojeného kráľovstva a Ukrajiny absolvovali výcvik s NATO a medzinárodnými partnermi (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Tu sú ruskí muži nútení ísť do ukrajinskej vojny

Zábery, ktoré sa teraz dostali na verejnosť, ale nie je jasné, kedy presne boli zaznamenané, poskytujú mrazivý pohľad do Putinových väzníc v ruskom Nižnom Novgorode a okupovanom Donecku, kde sú vojaci údajne bití a mučení, aby ich prinútili bojovať proti Ukrajine.

Po prvé, nezávislá spravodajská organizácia ASTRA odhalila Putinove väznice na mučenie v regióne. Podľa správ organizácie sú muži nezákonne zadržiavaní a vystavení brutálnemu násiliu v schátranej budove, ktorá slúžila ako veliteľstvo 47. divízie. Zábery odhaľujú aj vnútro Putinovho mučiaceho komplexu vrátane väzňov ležiacich v putách na podlahe. O neľudských podmienkach v Putinovom väzenskom komplexe informoval aj britský „Mirror“ .

Cieľom je zastrašiť mužov, aby išli do vojny - alebo sa tam vrátili. V Nižnom Novgorode sú muži zadržiavaní celé dni bez vody, jedla a toaliet pod dohľadom vojenskej polície, zistil magazín. Mužom je tiež odopretá akákoľvek lekárska starostlivosť, aj keď niektorí z nich majú vojnové zranenia. Sú tiež držaní „ako dobytok“ pod dohľadom bezohľadného kapitána Bogdana Romanova. Podľa ASTRA tu bol držaný zohavený vojak napriek tomu, že prišiel o nohu.

Najmenej trom väzňom zlomili rebrá policajným obuškom a poslali ich späť do vojny. Hovorí sa, že na terorizovanie väzňov sa používali airsoftové granáty. Tvrdí sa, že v inom „tábore na mučenie“ v Ruskom okupovanom Doneckom regióne fungovala „mučiareň“ v nepoužívanej bani Petrovskaja.

Medzi zajatcami sú vojaci, ktorí sa odmietli zúčastniť na neslávne známych ruských útokoch „mlynčekov na mäso“ na fronte. Ďalší sú uväznení za pokus o útek alebo za iné údajné trestné činy. "Privádzajú tam vojakov s vrecami na hlave," povedal bývalý väzeň. "Nič im nedajú jesť. Keď chceš ísť na záchod, dajú ti tašku. Keď ma zavreli, zavesili nás reťazami za ruky a nohy zo stropu."

Zariadenia na mučenie slúžia na zarábanie peňazí

Podľa správy toto väzenie využívajú aj velitelia brigád na zarábanie peňazí na vojne. Donecký aktivista za ľudské práva Maksim Vedoprav povedal: "Nie je to len o sadizme. Existuje jeden hlavný dôvod - peniaze." Teroristická väznica v Donecku, ktorú údajne riadi zástupca veliteľa 5. brigády Iľja Ivanov, zarába peniaze tým, že dostáva od ruskej armády platy a kompenzačné platby za zastrašovaných mužov vo svojich kobkách, uviedol Vedoprov.

  • "Strelíte človeka do nôh - a dostanete 3 milióny rubľov (v prepočte asi 30 000 eur) za ranu. Vydajú splnomocnenie pre svojich ľudí. Muž zomrie - dostanú 6 miliónov (60 000 eur) za mŕtveho muža, a kým im slúži, ale v skutočnosti sedí v pivnici, dostávajú zaňho mesačne 200 000 rubľov (asi 2 000 eur).
  • "Výborný obchod. V podstate prvé, čo urobia, je, že každému, kto sedí v pivnici, odoberú platovú kartu alebo ho prinútia prepísať plnú moc na platby fiktívnym ľuďom."

Ale nikto z nich nedostane kompenzačné platby, tvrdí Vedopraw.

Dôležitá poznámka: Takýto video materiál nie je možné nezávisle overiť. Rusko aj Ukrajina používajú počas vojny propagandu na udržanie vysokej morálky jednotiek alebo na to, aby nepriateľ vyzeral zle.

Prečo sú Putinove väznice na mučenie také nebezpečné?

  • Metódy brutálneho mučenia: V týchto väzniciach sa mučenie systematicky používa na vynútenie priznania, šírenie strachu alebo zlomenie ľudí. Správy hovoria o fyzickom zneužívaní, elektrických šokoch, nedostatku spánku a iných krutých praktikách. Tieto metódy sú mimoriadne bolestivé a traumatizujúce, spôsobujú trvalé fyzické a psychické poškodenie.
  • Nezákonné zadržiavanie: Ľudia sú často zadržiavaní bez riadneho procesu alebo na základe falošných obvinení. Výsledkom týchto právnych prešľapov je, že mnoho ľudí, vrátane politických oponentov, aktivistov a novinárov, skončí v týchto zariadeniach bez nádeje na spravodlivý proces.
  • Izolácia a utajenie: Väzni sú často držaní v izolácii, čo mimoriadne sťažuje monitorovanie a ochranu ich práv. Rodiny a právnici často nedostávajú žiadne informácie o mieste pobytu väzňov alebo ich podmienkach, čím sa zvyšuje riziko zlého zaobchádzania.
  • Zlé podmienky vo väzení: Okrem mučenia sú aj všeobecné podmienky vo väzení katastrofálne. Preplnené cely, nedostatok lekárskej starostlivosti, zlá hygiena a nedostatočná výživa sú samozrejmosťou. Tieto podmienky zhoršujú utrpenie väzňov a často vedú k chorobe a smrti.
  • Zastrašovanie a psychické týranie: Okrem fyzického násilia sa na lámanie väzňov využívajú aj psychologické metódy. To zahŕňa vyhrážky rodinným príslušníkom, nekonečné vypočúvanie a neustále sledovanie, aby sa vytvoril pocit totálnej bezmocnosti.
  • Nedostatok medzinárodného dohľadu: Tieto subjekty často fungujú v tajnosti, bez medzinárodného dohľadu alebo intervencie. To znamená, že zodpovední môžu zvyčajne konať beztrestne, čím je situácia pre väzňov ešte nebezpečnejšia.
Viac o téme: MučenieRuskoUkrajinaVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu