Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vojenský expert v tom má jasno: Šokujúca analýza! TAKTO môže Ukrajina ponížiť Vladimira Putina

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Gavriil Grigirov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

KYJEV - Pre Rusko a Ukrajinu je to výbušná situácia. Vojenský expert teraz vysvetľuje, aké tri možnosti má momentálne Kyjev vo vojne proti Kremľu. Jedna je zameraná na poníženie Vladimira Putina.

Čo je v súčasnosti dôležité vo vojne na Ukrajine: Vladimir Putin otvorene vedie vojnu proti Ukrajine od februára 2022 a v súčasnosti zaberá približne pätinu jeho susednej krajiny. Najmä v pohraničných regiónoch Rusi naďalej pociťujú následky vojny. Škody sú väčšinou neporovnateľné s ničivou skazou a množstvom úmrtí a zranení na ukrajinskej strane, ktoré spôsobili ruské útoky. Nedávno došlo k prekvapivému postupu ukrajinských jednotiek do ruskej oblasti Kursk.

Prezident Zelenskyj o situácii na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of The Armed Forces of Ukraine)

Vojenský expert vysvetľuje, ako môže Kyjev ponížiť Putina

Podľa austrálskeho vojenského experta Micka Ryana ide o výbušnú situáciu pre Rusko a Ukrajinu. Bývalý generálmajor v súčasnosti vidí tri možnosti, ktoré má Kyjev k dispozícii pri postupe na Putinovo územie. Na svojom účte v službe krátkych správ X Ryan vysvetľuje svoje myšlienky:

  • Najrizikovejšou možnosťou by bolo, keby Ukrajinci bránili svoje pozície na Rusmi dobytom teréne, kým nedôjde k nejakému vyjednávaniu.
  • Stredné riziko ponúka z pohľadu Ukrajiny možnosť stiahnuť sa do oblasti, ktorá sa dá lepšie brániť. Cieľom akcie by teda bolo ohrozenie ruskej suverenity a presun ruských ozbrojených síl z Ukrajiny. Ukrajina by navyše mohla mať páky, ak sa čoskoro uskutočnia rokovania s Ruskom.
  • Treťou možnosťou je úplné stiahnutie ukrajinských jednotiek za hranicu ruského územia. Cieľom je ponížiť Vladimira Putina a ochrániť ukrajinské jednotky a zároveň ukázať Západu prstom, že Ukrajina môže prejsť do ofenzívy.
Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu