Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

AKTUÁLNE Streľba na strednej škole! Útočníkom bol školník, strieľal s automatickou zbraňou: Traja mŕtvi

Troch mŕtvych a jedného zraneného si vyžiadala streľba v škole na západe Bosny
Troch mŕtvych a jedného zraneného si vyžiadala streľba v škole na západe Bosny (Zdroj: X/upuknews)

SARAJEVO - Troch mŕtvych a jedného ťažko zraneného si dnes dopoludnia vyžiadala streľba na strednej škole v meste Sanski Most na severozápade Bosny a Hercegoviny, píše agentúra Reuters a server denníka Dnevni avaz. Útočil podľa nich zamestnanec školy, ktorý zastrelil troch svojich kolegov, a potom sa pokúsil o samovraždu.

Denník Dnevni avaz uviedol, že útočníkom bol školník, ktorý s automatickou zbraňou okolo 10:15 vtrhol na schôdzku zamestnancov školy, kde zabil riaditeľa, pedagogičku a sekretárku. Sám sa potom tiež pokúsil zabiť a bol prevezený do nemocnice v meste Banja Luka s ťažkým poranením.Na mieste dnes neboli žiadni žiaci, pretože výučba ešte po letných prázdninách nezačala.

Navštevovali kempy po celej ČR a spôsobili škodu vyše pol milióna korún. (Zdroj: Policie ČR)

Čo muža k činu viedlo, zatiaľ nie je jasné. Televízia N1 však uviedla, že školník mal v minulosti rad sporov s vedením školy a čelil disciplinárnemu konaniu. Podľa stanice pri útoku cielil na konkrétnych ľudí.

Ako poznamenáva Reuters, masové streľby sú na západnom Balkáne pomerne výnimočné, aj keď mnoho ľudí vlastní v tejto oblasti zbrane. V júli v susednom Chorvátsku bývalý vojak zastrelil päť ľudí, vrátane svojej matky, a šesť ďalších zranil.

Viac o téme: Streľbaútok Bosna a Hercegovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu